Lav ansøgning

Vores målgruppe er socialt udsatte børn i alderen 0-17 år i Høje-Taastrup Kommune. Vi bliver typisk kontaktet af skole, SFO, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller frivillige i foreningerne, der har daglig omgang med børnene og deres familie, og som kender deres forhold.

Broen dækker først fra godkendelses-tidspunktet – egne indbetalinger refunderes ikke.

Ansøgningsskema

 • Forælder/værge
 • Barnet
 • Aktivitet
  • Henviser
  Ansøgning - Høje-Taastrup

  Ansøgning - Høje-Taastrup

  Oplysninger på forælder/værge:

  Læs før du ansøger

  Målgruppe og støtteformål

  BROEN Høje-Taastrup er en frivillig forening.

  Vores målgruppe er socialt udsatte børn i alderen 0-17 år i hele Høje-Taastrup Kommune.

  BROEN Høje-Taastrup kan tilbyde at betale barnets fritidsaktivitet helt eller delvist i form af kontingent og evt. det mest nødvendige udstyr, hvis forældrene af den ene eller anden grund ikke selv kan.

  Information til fagpersoner og foreningsledere

  BROEN Høje-Taastrup samarbejder med en bred vifte af aktører inden for kommunen, foreninger og klubber.

  Vi bliver typisk kontaktet af forældre samt kommunale rådgivere og vejledere, foreningsledere og undervisere som kender børnene og familiens forhold.

  Indhent oplysninger hos forening om der er plads til barnet, kontingent periode og kontingentbeløb, samt aftal mulighed for prøvetræning.

  Hvis der ikke er ønsket en specifik forening/aktivitet kan Fritid- og Kulturcenter hjælpe med at finde forening og aktivitet – fritidkultur@htk.dk

  Ansøgningsprocedure

  Udfyld ansøgningsskemaet, der består af 4 dele: forælder, barn, aktivitet og henviser.

  Bemærk: det er vigtigt at forælder mail adressen er korrekt, da den anvendes ved svar på henvendelsen.

  For at en ansøgning kan komme i betragtning, skal alle felterne udfyldes, hvis du har oplysningerne.

  NB Felter med * skal udfyldes for at kunne sende.

  Kriterier for støtte

  Hvem kan søges støtte til?

  BROEN Høje-Taastrup støtter fritidsaktiviteter til børn og unge, der:

  • Er i alderen 0-17 år.
  • Er bosiddende i Høje-Taastrup Kommune (aktiviteten kan dog godt finde sted uden for kommunen).
  • Kommer fra økonomisk trængte familier*.
  • Ikke i forvejen har en fritidsaktivitet (undtagelser kan forekomme).

  * BROEN Høje-Taastrup kræver ikke dokumentation for økonomiske forhold, fx i form af skatteoplysninger. Derimod skal ansøgningen indsendes af en fagperson eller foreningsfrivillig, som kender familien og har kendskab til, at der er et reelt økonomisk behov for støtte.

  Hvad kan du få støtte til?

  Hvis barnet tilhører ovennævnte målgruppe, kan du søge:

  • Kontingentstøtte til én aktivitet ad gangen. Støtten gælder en kontingentperiode. Kontingentperioder er forskellige foreninger imellem.
  • Støtte til nødvendigt udstyr i en gennemsnitlig prisklasse.
  • Ekstra tilskud til aktiviteter, der ligger i forlængelse af den faste aktivitet, fx spejderlejre, fodboldskoler, store stævner og lign.

  Støtten ophører, hvis barnet ikke kommer til aktiviteten, eller hvis der sker ændringer i familiens økonomi, der gør, at forældrene selv kan overtage betalingen.

  Det kan du IKKE få støtte til

  BROEN Høje-Taastrup støtter som udgangspunkt ikke:

  • Broen yder ikke støtte til fritids- og ungdomsklubberne i HTK – se liste nederst.
  • Fitness i fitnesscentre.
  • Transportudgifter.
  • Udgifter, som er afholdt, før ansøgningen er godkendt.
  • Ekstraordinært dyre aktiviteter (aktiviteter i en prisklasse, som vi vurderer, at almindelige lønmodtagerfamilier heller ikke kan tilbyde deres børn).
  • Ekstraordinært dyrt udstyr, som ligger ud over en gennemsnitlig prisklasse. Det er heller ikke muligt at vælge denne type udstyr ved selv at betale differencen.

  Hvis du har spørgsmål til dette eller står i en helt særlig situation, så kontakt os endelig. Bestyrelsen vurderer alle forespørgsler, der ligger ud over de almindelige retningslinjer.

  Fritids- og ungdomsklubberne i HTK:

  • Crossklubben under 5’inn
  • Fløngklubben Engvadgaard
  • Fritids- og Ungdomsklubben 5’inn
  • Fritids- og Ungdomsklubben Basen
  • Fritidsklubben Impulsen
  • Go-kart klubben under 5’inn
  • Klubben i Centrum
  • Landsbyordningen i Reerslev
  • Sengeløse Fritids- og Ungdomsklub
  • Trillingeklubberne

  Vilkår for ansøgning

  En ansøgning gælder en kontingentperiode. Kontingentperioder er forskellige foreninger imellem.

  For at en ansøgning kan komme i betragtning, skal alle felterne udfyldes, hvis du har oplysningerne.

  NB Felter med * skal udfyldes for at kunne sende.

  Samtykkeerklæring

  Find Samtykkeerklæring

  Hvis barnet/den unge stopper i fritidsaktiviteten, skal der gives besked til BROEN Høje-Taastrup. Hvis der ikke gives besked, vil der ikke være mulighed for at søge støtte hos BROEN fremover. Desuden vil BROEN kræve støtten tilbagebetalt for den periode, hvor barnet/den unge er udeblevet fra fritidsaktiviteten.

  BROEN Høje-Taastrup videregiver oplysninger til den forening hvor aktiviteten foregår, samt få oplysninger til Høje-Taastrup kommunen for at opnå evt. tilskud. **

  BROEN Høje-Taastrup videregiver herudover på intet tidspunkt dine oplysninger til tredjepart, medmindre du har givet dit personlige og forudgående samtykke til det. BROEN Høje-Taastrup forbeholder sig dog ret til at indhente oplysninger ved tredjepart angående barnets deltagelse i f.eks. idrætsforening.

  Oplysninger til forening:

  • Forælder: Navn, adresse, mail og telefonnr
  • Barn: Køn, navn og fødselsdato

   

  Oplysninger til Høje-Taastrup kommune:

  • Barnets navn og fødselsdato

  BROEN opbevarer personlige oplysninger ifølge god skik og i henhold til persondataloven.

  Kontaktpersoner

  Kontaktperson: Hanne, tlf. 40 11 59 13.

  Den gode historie

  Pige 13 år

  “Glad for sammenholdet og for at lære at slappe af i stedet for at blive sur. Tak skal I have for at gøre det muligt for mig og min bror.”

  Dreng 10 år

  “Synes det har været dejligt at kunne få noget ‘rigtigt’ tøj til fodbold. Det har været godt at kunne få lov til at prøve nogle forskellige aktiviteter, så jeg kunne finde ud af, hvad jeg allerhelst ville gå til.”

  Avin 8 år

  “I min fritid er jeg hjemme sammen med min mor. Jeg keder mig tit. Det er ikke så nemt at finde på noget at lave hele tiden.”

  Lisbeth Zornig Andersen

  Lisbeth Zornig Andersen, økonom, forfatter, tidligere protektor for BROEN Danmark

  “Når vi ved, hvor vigtigt det er at gå til noget, så er det organisationer som BROEN, der er afgørende for, at vi får sået dét frø, som gør, at børnene får en anden livsbane. Derfor kan det være helt afgørende for et barns skæbne, at det stifter bekendtskab med BROEN.” (Støttearrangement for BROEN Struer, Struer 2014)

   

  Projektmedarbejder i fodboldklub

  ”Det har betydet, at børnene er blevet fastholdt i foreningslivet og i klubben, da de ellers ville være blevet meldt ud. Ikke nødvendigvis med den begrundelse, at de ikke havde råd til det, fordi det kan være lidt af et tabu, men med en anden undskyldning.”

  Mor til Nicolai på 16 år

  “Vi er meget glade og taknemmelige for den hjælp, vi har fået i tidens løb. Nicolai er blevet mere åben og har fået mod på at spille mere og med flere. Han er blevet rigtig dygtig, og du har givet ham muligheder, han ellers ikke ville have haft. Tusind tak for den støtte BROEN Vejle har ydet og stadig yder.”

  Nahom 9 år

  “Træningen er det bedste. For så bliver man bedre til at spille. Jeg har også fået mange venner. Der er flere på holdet, som går i min klasse, og jeg har også lært nogen fra de andre skoler at kende.” (om støtte til fodbold fra BROEN Rudersdal)

  Mor til svømmepige

  “Hej Søren! Jeg spurgte Silke i går, hvad hun selv synes hun fik ud af campen. Hun sagde: ‘Jeg fik nogle rigtig gode kammerater, og jeg blev bedre til at svømme, og så er det nogle søde trænere… især Mikkel.’ Da jeg hentede hende på campen sidste år, var det en meget glad pige, der mødte mig, og som havde svømmet, leget og fået nye venner. Jeg er vild med det fællesskab og de dygtige og omsorgsfulde unge trænere, de har i FSK. Mvh Anja” (hilsen til BROEN Halsnæs)

  Sundhedsplejerske i kommune

  “Jeg vil lige give dig en tilbagemelding omkring Teis. Han har nu været afsted på Helteskolen i Hillerød to fredage – i dag er tredje gang.
  Mor fortæller meget begejstret om Heltetræningen, og at Teis er så glad for at gå der. Han refererer til det hele tiden og øver sig på de yoga- og kampsportøvelser, han har lært. Jeg er så glad på Teis’ vegne, og det er lige det rigtige for ham. Han får der redskaber til at styrke sit selvværd.” (hilsen til BROEN Halsnæs)