DIF Soldaterprojekt og BROEN-samarbejde

BROEN indgået et samarbejde med DIF Soldaterprojekt. Baggrunden for samarbejdet er, at BROENs bestyrelse har set et behov for at hjælpe økonomisk udsatte børn og unge af veteraner og politifolk med fysiske og psykiske mén. Det er et behov, som DIF Soldaterprojekt i den grad også oplever. En del veteraner og tidligere politifolk lever med PTSD og/eller andre psykiske og tillige fysiske mén, og mange venter i årevis på afklaring af deres situation. Det er især i den lange ventetid, at nogle af familierne bliver meget sårbare. Der findes mange tilbud til veteranerne selv og i nogen grad til familierne som helhed, men ikke tilbud til børnene, der ofte (i lighed med de andre børn, BROEN hjælper) ikke kommer afsted til fritidsaktiviteter eller ud af hjemmet, selvom det for de fleste er en meget værdifuld og tiltrængt pause.

Ansøgning til BROEN lokalforening

Ansøgninger til jeres lokale BROEN, vedrørende børn og unge af veteraner, kommer til at foregå på samme måde, som I er vant til. DIF og DIFs mange veterangrupper/projekter bliver kontaktpersoner i forbindelse med ansøgningen, da det er dem, der møder familierne og spotter, hvor der er behov for støtte. DIF vil også være dem, der hjælper familierne med at udfylde ansøgningsskemaet, når der er behov for det.

Pulje på 2500 kr. pr. barn

BROEN Danmark har oprettet en pulje, som I kan ansøge om støtte fra til de børn, I hjælper, i forbindelse med samarbejdet. Der kan ansøges om 2500 kr. pr. barn til kontingent, tøj, udstyr, stævner, lejre m.m.

Ansøgningsskemaet finder I her

Hvor mange hjælper vi?

I fald I vælger at støtte børn af veteraner uden at ansøge om midlerne hos os, vil det være en stor hjælp for os, hvis I alligevel vil notere, ca. hvor mange børn af veteraner (henvist til jer gennem DIF/Safe Zones eller andre veterangrupper) I hjælper, så vi kan få en idé om, hvor mange børn i målgruppen, der får glæde af samarbejdet.

I kan læse mere om DIF Soldaterprojekt og Safe Zones her.

Tovholder på projektet er Linda.

Den gode historie

Familiekonsulent

“BROEN har igennem årene været en vigtig samarbejdspartner i mit virke. Den er altid tænkt ind i opgaveløsningen, og der er altid en stor velvilje til løsninger, mulighedernes kunst, og der er meget kort vej til hjælpen.” (Familiekonsulent i Silkeborg Kommune)

Frivillig om Jens på 15 år

“Jens er det sidste år begyndt at isolere sig på sit værelse, hvor han spiller computer det meste af dagen. Skolen og den nære familie oplever ham, som mere indesluttet, trist og tavs. Selv har Jens svært ved at beskrive, hvorfor han har fået det så svært. Men han har et ønske om at bryde den ‘negative cirkel’ af isolation og inaktivitet. Han taler med sin mor om at gå til fitness med sine venner. Mor vil gerne bakke ham op, men har som invalidepensionist ikke midlerne. Mor ansøger sammen med sin familieterapeut om midler ved BROEN Randers, og får dagen efter bevilget støtte. Jens begynder til fitness med sin kammerat. Kort tid efter sælger han sin computer og begynder også at spille fodbold med kammeraterne i weekenden. Der er stadig mange ting, som Jens og familien skal arbejde på, men Jens har fået et mere aktivt og socialt liv, og mor er lettet over, at han har det bedre og kan samtidigt få mere tid til sig selv, når Jens er ude af huset.”

Karen Ellemann

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V): “Jeg er grundlæggende optaget af at samle viden om initiativer, der rent faktisk hjælper udsatte. Det her er et klassisk eksempel på mødet mellem frivillige og mennesker, der måske er på vej ud over kanten. BROEN viser, at det har en positiv afsmittende effekt på unges dannelse og uddannelse, når de har et sundt og meningsfuldt fritidsliv.” (ved besøg hos BROEN i Køge den 23. maj 2016)

Astrid Krag

Indenrigs- og socialminister Astrid Krag (S): “Det er så afgørende at føle sig med på et hold – som en del af et fællesskab – selv om ens forældre måske ikke lige har råd til at betale det månedlige kontingent til fodboldklubben. Lige præcis vores udsatte børn er ikke altid rige på succesoplevelser. Hverdagen derhjemme kan være udfordrende. De kan være vant til at føle sig anderledes. Derfor er det vigtigt at have et åndehul – både for børn og for deres forældre. Et åndehul, der gør, at hverdagen bliver lidt nemmere at overkomme. Vi kender det alle sammen. Vi vokser og får større selvværd, når de andre på holdet har brug for os. Regner med os. Selv har jeg spillet i band i mange år. Jeg fik nogle af mine bedste venner og minder gennem det fællesskab. Stor tak til BROEN Danmark for at give udsatte børn samme mulighed.” (i forbindelse med uddelingen af Tine Bryld Prisen 2020 til BROEN)

Mor til ridepige

“Jeres støtte er altafgørende. Det ville ikke kunne lade sig gøre uden. Hun er så glad for ridning, at hun ikke snakker om andet – ‘hest, hest og mere hest’ 🙂 Vi er bare så taknemmelig over for jeres hjælp!” (Hilsen til BROEN Halsnæs)

Mor til dreng på 12 år

“William på 12 år går i 5. klasse på en lokal skole. Han har diagnosen ADHD, som gør, at han har uro og koncentrationsbesvær, indlæring er svær, og det sociale er til tider en udfordring. Han har brug for struktur og faste regler. William elsker fodbold og har gået til det nu i fire år . Det kan kun lade sig gøre, da han får medicin med god virkning og har en træner, som forstår ham og kan støtte og hjælpe de rigtige steder. Fodbolden betyder rigtig meget for ham også socialt. Vi har ikke rigtig haft økonomi til det ekstra, eller f.eks. en ferie, og han har måttet vente på ‘tiden til ham’ pga. hans mindre søskende. Jeg er så glad for, at I har kunnet hjælpe med, at han har kunnet få den oplevelse.” (hilsen til BROEN Haderslev, mor er 38 år og har senhjerneskade efter blodprop, er på pension)

Dreng 11 år

“Min sygdom er ikke nem at håndtere, men det kan karate. Så mega meget glad for hjælpen.”

Pige 8 år

“Jeg er blevet mere selvsikker og har fået flere venner.”

SFO-distriktsleder

“Jeg vil gerne på vegne af NN søge om tilskud til et afslutningsstævne, som håndboldklubben skal til i slutningen af marts. NN er en dreng, der i den grad får nogle succesoplevelser igennem sit håndbold, og her er han en del af et fællesskab, som gavner ham ind i sit skoleliv, som til tider kan være svært. Vi håber meget på, at han kan få den oplevelse sammen med sine holdkammerater, da det er med til at styrke ham.” (i ansøgning til BROEN Tønder)