Støt Broen Danmark - Min konto

GENBROEN

BROEN Aalborg har vi længe haft lyst til at forny vores forening med en mere bæredygtig tankegang. Dette blev udløst af, at vi i 2016 og 2017 fik så mange nye børn, at vi er kommet op på omkring 700 børn. Vi er en af de største BROEN foreninger i Danmark. Vi er stolte af at have kunne hjælpe så mange udsatte børn og unge.

Hvorfor genbrugstøj?

Men i takt med at antallet af børn stiger, stiger udgifterne i takt med, at vi køber mere udstyr. Vi har derfor besluttet, at vi fremover vil prøve kræfter med en bæredygtig udstyrsordning. Som det er lige nu, indkøber vi tøj til børnene én gang, men fremover vil vi uddele genbrugstøj. Dette skal både lette udstyrsudgiften for os og give mulighed for at støtte endnu flere udsatte børn. Samtidig skal det hjælpe med at bryde forbrugerisme og støtte en mere grøn udvikling.

Vi har i løbet af 2018 spredt budskabet omkring vores tiltag, hvilket har ført til utrolig mange henvendelser. Vi har nu et stort lager, der er klar til at blive fordelt ud mellem de udsatte børn i BROEN Aalborg.

Procedure for GENBROEN

I praksis foregår det sådan, at vores indkøbsteam sørger for fordeling af tøjet. Sådan sikrer vi, at vores børn får det udstyr, de har behov for. Hvis vi ikke kan dække behovet, benytter vi os af indkøbsaftaler med sportsbutikker i Aalborg Kommune.

Når familierne har fået udstyret til børnene, opfordrer vi derudover til, at de hjælper med at holde gang i GENBROEN. De bliver opfordret til at aflevere alt udstyr tilbage efter brug, sådan at det kan videregives til et andet barn, der har brug for det.  

GENBROEN er åbnet og vil blive benyttet pr. 1 januar 2019, hvilket altså betyder, at børnene fremadrettet primært bliver tilbudt at få udstyr herfra.

Støt op om det nye tiltag

Hvis du har lyst til at følge med i vores udvikling med GENBROEN, så husk at følg med på hjemmesiden, Facebook og vores nye Instagram profil.

Har du lyst til at støtte op om konceptet, kan du sende en mail til indkob@broen-aalborg.dk med emnefeltet ”Udstyr til GENBROEN”.