Sagt om BROEN Vejle

På denne side har vi samlet nogle af de udtalelser, som vi har modtaget om BROEN Vejle fra samarbejdspartnere og støtter.

Vibeke Hejnfelt, Socialdemokratiet i Give:

“Jeg mødte Susanne Clausen og BROEN Vejle ved Grundlovsmøde ved Skyttehuset i Vejle.

Jeg havde ikke hørt om BROEN Vejle før. Susanne er selv fra Give og vi faldt hurtigt i snak, hvor hun fortalte historien om BROEN. En rigtig god ide, at hjælpe andre, som ikke selv har mulighederne.

Der er mange årsager til, at familier ikke har råd til, at deres børn får mulighed for Fællesskabet. I Danmark er børn en del af fællesskabet, når de deltager i fritidsaktiviteter, det kan være fodbold, håndbold, ridning, spejder eller noget helt andet. Men for børn er det vigtigt, at være sammen med andre børn om en fælles hobby.

Her kan BROEN Vejle hjælpe, for de familier, som ikke selv har råd. Der findes mange andre hjælpeorganisationer, men BROEN Vejle hjælper kun familier med børn, hvor børnene ønsker at være en del af Fællesskabet og bruge fritiden aktivt. Den støtte der tilfalder BROEN Vejle, i Give-Thyregod bruges udelukkende på børn i det område og jeg var glad, da SuperBrugsen i Give gjorde det muligt, at støtte foreningen.

Jeg har talt med forældre, som har søgt og fået hjælp til børnenes fritidsaktiviteter og hørt hvor glade børnene blev. Det er også en stor lettelse for forældrene, at vide, at deres børn er en del af fællesskabet. Jeg kan kun anbefale de forældre, som ikke selv har råd til børns fritidsaktiviteter, at søge hjælp hos BROEN.”

Den gode historie

Lærer til to drenge

“Kære BROEN! To af mine elever har fået hjælp til at komme i gang med at dyrke kampsport, og det er de rigtig glade for. Det styrker deres indbyrdes venskab, og de er begge to supermotiverede med sporten – jeg er sikker på, det også smitter af på skolen. Det er til stor glæde for dem, og det var ikke kommet i stand uden støtte fra BROEN. Tusind tak for støtten. Hilsen Lærer til to glade drenge”

Mor til pige

“Kære BROEN! Jeg vil lige fortælle jer, hvor glade vi er for, at hun har gymnastikplads. Hun har fået en veninde på holdet og elsker gymnastik. Hun er ikke så meget i skole og har ikke noget socialt i klassen. Til gymnastikken er det slet ikke til at se, at hun har de udfordringer hun har, det er fordi hun kan lide det, og der ikke stilles krav hun ikke kan indfri. Med den baggrund så er det derfor vi er så glade og taknemmelige for jeres hjælp. Af hele hjertet tak.” (hilsen til BROEN Lyngby-Taarbæk)

Mor til børn på 11 og 14 år

“Jeg har ikke selv råd til, at de går til noget. Så jeg er meget glad for hjælpen. Det er sundt for børn at gå til noget sammen med andre børn – i stedet for at sidde derhjemme.” (Aktiv Fritid i Vejle)

Pige

“Det er den fedeste sport, jeg nogensinde har prøvet, og jeg er så glad for at gå til ridning. Det giver mig mere selvtillid, og jeg føler, at jeg bedre kan være mig selv. Det er noget jeg ser frem til hver uge og noget af det bedste i mit liv. Tak for jeres støtte!” (hilsen til BROEN Guldborgsund)

Familiecentermedarbejder i kommune

“Anders har fået rigtigt meget ud af at få muligheden for at træne igennem jer. Anders træner næsten hver dag og har fået mange af sine kammerater med i centeret også, hvilket gør, at de incl. Anders lever sundere, får søvn og spiser sund kost, flere stopper med at ryge cigaretter og drikke vildt i weekenderne. Anders er desuden gået fra et fravær på skolen på 90 % til tæt på 0 %.” (hilsen til BROEN Lolland om 16-årig dreng på specialskole)

Træner i gymnastikforening

“Hvad er der ikke sket med Tasja (7 år) bare på et halvt år? Nu kan hun lave harehop og kolbøtter, og hun er blevet meget gladere.”

Mor til pige

“Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg som mor ville have gjort uden hjælpen og støtten fra BROEN Vejle. Min datter lever og ånder for fodbolden, men jeg studerer og har bare ikke pengene til fodboldsko, camps eller træningen. Men hun kan det hele, fordi Susanne og Oliver fra BROEN Vejle holder hendes mod oppe og støtter hende. Hun er bare blevet så god og ser frem til træning og camps.”

Poul Nyrup Rasmussen

Poul Nyrup Rasmussen, protektor for Det Sociale Netværk og tidligere statsminister i Danmark

“Alle børn og unge har brug for venskaber og brug for at være i positive fællesskaber. De skal møde engagerede voksne ildsjæle, som er gode rollemodeller for dem. De får et frirum. De bliver værdsat. Og de får nogle redskaber, som gør dem aktive – også når de skal vælge uddannelse og finde sig en plads i samfundslivet.” (Overrækkelsen af Børnesagsprisen til BROEN, København 2015)

Projektleder i kommune

“Men ikke alle familier har økonomiske eller mentale kræfter til at sende børnene af sted til den slags. I de tilfælde kan vi heldigvis hjælpe. Og det gør virkelig en forskel. Både for børnene og nogle gange for hele familien.” (Aktiv Fritid i Vejle)