Sagt om BROEN Vejle

På denne side har vi samlet nogle af de udtalelser, som vi har modtaget om BROEN Vejle fra samarbejdspartnere og støtter.

Vibeke Hejnfelt, Socialdemokratiet i Give:

“Jeg mødte Susanne Clausen og BROEN Vejle ved Grundlovsmøde ved Skyttehuset i Vejle.

Jeg havde ikke hørt om BROEN Vejle før. Susanne er selv fra Give og vi faldt hurtigt i snak, hvor hun fortalte historien om BROEN. En rigtig god ide, at hjælpe andre, som ikke selv har mulighederne.

Der er mange årsager til, at familier ikke har råd til, at deres børn får mulighed for Fællesskabet. I Danmark er børn en del af fællesskabet, når de deltager i fritidsaktiviteter, det kan være fodbold, håndbold, ridning, spejder eller noget helt andet. Men for børn er det vigtigt, at være sammen med andre børn om en fælles hobby.

Her kan BROEN Vejle hjælpe, for de familier, som ikke selv har råd. Der findes mange andre hjælpeorganisationer, men BROEN Vejle hjælper kun familier med børn, hvor børnene ønsker at være en del af Fællesskabet og bruge fritiden aktivt. Den støtte der tilfalder BROEN Vejle, i Give-Thyregod bruges udelukkende på børn i det område og jeg var glad, da SuperBrugsen i Give gjorde det muligt, at støtte foreningen.

Jeg har talt med forældre, som har søgt og fået hjælp til børnenes fritidsaktiviteter og hørt hvor glade børnene blev. Det er også en stor lettelse for forældrene, at vide, at deres børn er en del af fællesskabet. Jeg kan kun anbefale de forældre, som ikke selv har råd til børns fritidsaktiviteter, at søge hjælp hos BROEN.”

Den gode historie

Maria Skov Kristensen

Maria Skov Kristensen, tidligere BROEN-barn: “Jeg kan huske, at jeg blev rigtig glad. Det var starten på et danseeventyr. Det var starten på det sociale danseliv. Det var rigtig mange venner, man kom til at få. Det har været hele mit liv, at jeg kunne få lov til at danse.” (i Go’ Morgen Danmark 24. oktober 2020)

Mor til børn

“Kære Susanne og BROEN Vejle! Jeg vil rigtig gerne dele min glæde med jer. Jeg har færdiggjort min uddannelse og har fået job, så nu kan jeg selv stå for mine børns fritidsaktivitet. Tusind tak for de mange års støtte, som I har givet os, til stor glæde og sportslig udvikling som mine børn har gennemgået. I hjælper mange børn og unge, det er utrolig vigtigt for hver enkelt familie og for vores samfund som helhed. Jeg ønsker BROEN Vejle alt det bedste og tak for jeres fantastiske arbejde!”

Projektleder i kommune

“Men ikke alle familier har økonomiske eller mentale kræfter til at sende børnene af sted til den slags. I de tilfælde kan vi heldigvis hjælpe. Og det gør virkelig en forskel. Både for børnene og nogle gange for hele familien.” (Aktiv Fritid i Vejle)

Karen Ellemann

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V): “Jeg er grundlæggende optaget af at samle viden om initiativer, der rent faktisk hjælper udsatte. Det her er et klassisk eksempel på mødet mellem frivillige og mennesker, der måske er på vej ud over kanten. BROEN viser, at det har en positiv afsmittende effekt på unges dannelse og uddannelse, når de har et sundt og meningsfuldt fritidsliv.” (ved besøg hos BROEN i Køge den 23. maj 2016)

Pige 8 år

”Jeg synes, det er sjovt at gå til fodbold. Jeg har fået nogle nye venner ovre i fodboldklubben. Jeg leger nogle gange med dem. Jeg har haft en af mine venner fra fodboldklubben over hos mig på besøg, og det var sjovt. Vi legede sammen. Så jeg har det sjovt, når jeg er til fodbold.”

Mor til dreng på 7 år

“Jeg er BROEN yderst taknemmelig for jeres hjælp. Det er en stor hjælp for mig som enlig mor, og det betyder meget for min dejlige dreng at gå til fodbold. Det er også noget, vi har gjort til vores fællesskab – det gør os glade … tak fordi I hjælper os :-)”

Pige 13 år

“Glad for sammenholdet og for at lære at slappe af i stedet for at blive sur. Tak skal I have for at gøre det muligt for mig og min bror.”

Kontaktlærer på skole

”Siden BROEN Lolland gav XX (14 år) muligheden for at komme fast i svømmehallen sammen med sine kammerater, har han udviklet sig helt vildt! Fra at være en stille dreng, der sjældent åbnede munden, er han nu en dejlig, velfungerende dreng, der gerne giver udtryk for sine meninger, og som nu er blevet valgt til formand for elevrådet.”

Mor til pige på 9 år

“Kære BROEN Haderslev! Jeg vil gerne takke for den hjælp, I har været for min datter og jeg. Det har gjort vores liv til et bedre sted, at I har hjulpet med den økonomiske byrde til kontingentet til ridning. Jeg gik psykisk ned, da jeg uventet mistede min mor. Jeg måtte have hjælp til min datter, hun kom i pleje i et år. Mit hjerte har blødt over, at jeg skulle melde hende ud, så hun igen blev offer for min sygdomshistorie. Hun fortjener at være barn og lege og ride for glædens skyld – ikke for at glemme, men for at udvikle sig. Tak fordi I har givet os magien i hverdagen og hjulpet med, at vi igen kan leve et godt og trygt liv.”