Sådan arbejder vi

BROEN hjælper med kontingent, udstyr og evt. transport til fritidsaktiviteterne, så børn og unge får mulighed for at være aktive i et lokalt fritidstilbud.Vi har et aktivt samarbejde med de foreninger og klubber, som børnene deltager i fritidsaktiviteter i.

BROEN Lolland samarbejder med medarbejdere i Lolland Kommune, især SSP, sundhedsplejersker, lærere, pædagoger, kontaktpersoner m.fl. samt Sundhedsfremme, Integration og Kultur og Fritid. Dertil kommer, at vi er inddraget i et projekt om brobygning til foreningslivet med Lolland Kommune og DGI Storstrømmen.

Projektet har fået midler fra Socialstyrelsens pulje til fritidspas og brobyggere  i 2022-2023.
BROEN Lolland samarbejder med 2 brobyggere, som DGI har ansat til dette projekt.

Vi har samarbejdsaftaler med diætistafdelingen på Nykøbing Falster Sygehus og Julemærkehjemmet i Skælskør.
Gå-foreningen Strejferne arrangerer GLAD-event til fordel for BROEN. Hvert år deltager BROEN Lolland med et antal deltagere i LADYWALK i Nakskov.Desuden samarbejder vi med foreninger, der har lidt andre aktiviteter end BROEN, og som bevirker, at vores fælles indsats får en endnu større virkning.

FamilieRINGEN (Dansk Folkehjælp) er en vigtig samarbejdspartner. Desuden er Byttecentralen (under Familiecenter Toftegård) en vigtig samarbejdspartner i forsøget på at genbruge så meget udstyr som muligt.

Brobyggerne arbejder i

  • 2-årigt projekt DGI og Lolland Kommune 2021-2023 Social- og Boligstyrelsen: Brobygning til fritidsdeltagelse
  • 2-årigt projekt DGI og Lolland Kommune 2022-24 Social- og Boligstyrelsen: Fritidsfællesskaber for alle

Den gode historie

Mor til pige

“Simone kan godt lide at gå til gymnastik, fordi det er hyggeligt og sjovt, de lærer forskelligt, at slå kolbøtter, danser, motorisk godt (stor udvikling), og så kan de være sammen med andre børn. Simone glæder sig hver gang til hun skal afsted til gymnastik. Vi siger mange gange tusinde tak for jeres støtte.”

Pige 12 år dans

“Kære Lars! Jeg er så taknemlig for det BROEN gør, og har gjort for mig! At jeg kan danse, er jo det bedste jeg ved! Dans gør mig altid glad! Og at bare kunne komme derop selvom jeg har haft en dårlig dag, og bare kunne glemme det! Og koncentrere mig om dansen gør mig rigtig glad.” (hilsen til BROEN Herlev)

Louise 12 år

“Kære alle inden for BROEN i Vejen. 1000 millioner tak for den store hjælp, det betyder virkelig meget for mig, også for min mor. Jeg kan slet ikke forklare med ord, hvor taknemmelig jeg er for jeres hjælp. Jeg synes, det er flot, at I hjælper så mange, som har brug for det. Jeg er bare verdens heldigste pige at få hjælp. Millioner af tak, jeg er så GLAD. Venlig hilsen Louise.”

Mor til to piger til gymnastik

“Den mindste snakker om det flere gange om dagen og tumler løs, når først vi er afsted, og den store er også helt vild med det. Det giver virkelig børnene glæde og en masse at snakke om og se frem til!” (hilsen til BROEN Lolland)

Mor til barn

“Hej Lars! Jeg har et barn på specialskole med nogle særlige behov og udfordringer i livet. Jeg kan mærke stor forandring efter opstart hos Krav Maga (selvforsvar). Både på selvtillid og selvværd. Det var aldrig sket uden din/jeres hjælp. Så kæmpestor tak for dig/jer.” (hilsen til BROEN Herlev)

Charlotte Baere

Charlotte Baere, projektkoordinator/sundhedskonsulent, Køge Kommune

“I min hverdag oplever jeg den livsglæde, det giver børn og deres familier at få hjælp fra BROEN. Mange børn får ikke opfyldt deres drøm om at kunne dyrke en fritidsinteresse, fordi deres forældre ikke har plads i budgettet til et foreningsmedlemskab. Her bygger BROEN virkelig bro. Jeg har set de fantastiske ansigtsudtryk, det giver, når ”lillePeter” møder ”frivilligPeter” fra BROEN i den lokale sportsforretning. Inklusion i en aktivitet drevet af frivillige ildsjæle, som ”vil” børnene, rykker virkelig noget hos den enkelte.” (Interview, samarbejdsmøde, Køge 2014)

 

SSP-konsulent i kommune

“BROEN gør en kæmpe forskel med at skaffe midler til kontingent, udstyr osv. for de børn og unge, der er i SSP’s målgruppe. Denne gruppe er stærkt underrepræsenteret i de lokale idrætsforeninger og andre fritidstilbud, der findes i kommunen. Men netop med BROENs hjælp får disse børn og unge mulighed for at dyrke en fritidsinteresse sammen med deres skolekammerater og måske også få nye positive venskaber igennem fritidsinteressen. Tilbagemeldingerne er alle positive, og der er flere eksempler på, hvordan netop støtten fra BROEN har fået børn i gang med en fritidsinteresse.” (udtalelse til BROEN Vordingborg)

Mor til pige

“Kære BROEN! Jeg vil lige fortælle jer, hvor glade vi er for, at hun har gymnastikplads. Hun har fået en veninde på holdet og elsker gymnastik. Hun er ikke så meget i skole og har ikke noget socialt i klassen. Til gymnastikken er det slet ikke til at se, at hun har de udfordringer hun har, det er fordi hun kan lide det, og der ikke stilles krav hun ikke kan indfri. Med den baggrund så er det derfor vi er så glade og taknemmelige for jeres hjælp. Af hele hjertet tak.” (hilsen til BROEN Lyngby-Taarbæk)

Dreng 11 år

“Min sygdom er ikke nem at håndtere, men det kan karate. Så mega meget glad for hjælpen.”