Sådan arbejder vi

BROEN Køge samarbejder med kommunen, SSP, foreninger og klubber. Vores kontaktperson Peter Poulsen tager sig af det praktiske vedr. div. indkøb m.m.
Vi stiftede foreningen den 12-12-2012 og hjalp de første i starten af 2013.
Vi giver støtte til udstyr/kontingent, til ture med holdet og andet, vi synes er et godt formål til gavn for børns trivsel.
2016: BROEN Køge har givet støtte til: 135 unge. Et flot resultat.
2017: Vi har støttet 204 siden årsskiftet vi har samtidig uddelt 55 fritidspas.
2018: Der er givet støtte 184 gange, og vi har udelt 73 fritidspas.
2019: Vi har hjulpet 232 unge, samt udleveret 102 fritidspas
2020: Er startet godt med hjælp til 17 unge og udlev. 37 fritidspas.
2021: Så er der kommet gang i den igen efter vi har kørt på lavt blus grundet Covid 19. Vi har hjulpet 141 personer og udleveret 74 fritidspas, det syntes vi er ret godt med den store nedlukning over hele landet.
2022: Er det ikke blevet til så meget på hjælpeområdet, men vi har hjulpet de unge mennesker  med div. udstyr 151 gange og udleveret 94 fritidspas, men vi ser frem til at hjælpe mange flere fremover.
I alt har vi siden 2016 registreret og hjulpet 1398 unge direkte, samt udleveret 490 af kommunens fritidspas, med en fantastisk hjælp fra vore sponsorer – en stor tak til jer.

Den gode historie

Charlotte Baere

Charlotte Baere, projektkoordinator/sundhedskonsulent, Køge Kommune

“I min hverdag oplever jeg den livsglæde, det giver børn og deres familier at få hjælp fra BROEN. Mange børn får ikke opfyldt deres drøm om at kunne dyrke en fritidsinteresse, fordi deres forældre ikke har plads i budgettet til et foreningsmedlemskab. Her bygger BROEN virkelig bro. Jeg har set de fantastiske ansigtsudtryk, det giver, når ”lillePeter” møder ”frivilligPeter” fra BROEN i den lokale sportsforretning. Inklusion i en aktivitet drevet af frivillige ildsjæle, som ”vil” børnene, rykker virkelig noget hos den enkelte.” (Interview, samarbejdsmøde, Køge 2014)

 

Rose 16 år

“At spille kamp og vinde og stå i rundkreds og råbe sammen. Det er nogle af mine bedste minder fra håndbold, som for mig var adgang til en masse nye, fede fællesskaber. Og der var også voksne, som var gode at snakke med – især én hjalp mig rigtig meget.”  (om støtte fra BROEN, Egmontrapporten 2021)

Forælder til dreng på 17 år

”Jeg vil gerne takke meget for jeres hjælp. Da vi har fire børn i huset, som går til fodbold.”

Dreng 17 år

“Det er fedt at gå til sport og være sammen med sine venner.”

Pige 12 år

“Teatersport og drama går jeg meget op i, fordi jeg elsker at optræde, synge, leve sig ind i det osv. Jeg synes, at jeg er en meget kreativ pige. Jeg har gået til det i 2 1/2 år og interesserer mig stadig for det. Jeg vil være mini-skuespiller, hvis jeg får muligheden en dag. Har allerede lavet en film og en reklame for Legoland. Tusind tak for det 🙂 Min mor har nemlig ikke råd til det :D”

Henrik Nielsen

Henrik Nielsen (K), formand for udvalget for erhverv, beskæftigelse og kultur i Svendborg Kommune: “Det handler ikke kun om motion. Det handler også om at blive del af fællesskaber, hvor der er mulighed for at løfte sig og få et godt liv.” (i artikel om BROEN Svendborg)

SFO-distriktsleder

“Jeg vil gerne på vegne af NN søge om tilskud til et afslutningsstævne, som håndboldklubben skal til i slutningen af marts. NN er en dreng, der i den grad får nogle succesoplevelser igennem sit håndbold, og her er han en del af et fællesskab, som gavner ham ind i sit skoleliv, som til tider kan være svært. Vi håber meget på, at han kan få den oplevelse sammen med sine holdkammerater, da det er med til at styrke ham.” (i ansøgning til BROEN Tønder)

Beboerkonsulent i helhedsplan

“Det har indvirkning på deres sociale liv, at de har mulighed for at deltage i idræt på lige fod med andre børn og deltage i det sociale liv, der er omkring en idrætsklub. Der er sundhedsmæssige gevinster ved at dyrke motion, og så er de beskæftiget i stedet for at hænge ud og kede sig. De får nogle aktivitetsmuligheder, som de ellers ikke ville have haft.”

Jeanette Ottesen

Jeanette Ottesen, elitesvømmer: “Det har været sindssygt vigtigt for mig at gå til sport. Til at starte med var det ikke engang, fordi jeg glædede mig vildt meget til svømning, men jeg glædede mig vildt meget til at se mine venner og få et fællesskab. Og det fællesskab gjorde i hvert fald i min situation også, at jeg ikke kom til at hænge ud med de forkerte. At BROEN Danmark findes for dem, der ikke har mulighed for at gå til sport ellers, synes jeg er helt genialt.” (i Go’ Morgen Danmark 24. oktober 2020)