07/11/2020

Elitesvømmer: Sindsygt vigtigt for mig at gå til sport

“Det har været sindssygt vigtigt for mig at gå til sport!” Sådan fortalte topsvømmeren Jeanette Ottesen i Go’ Morgen Danmark den 24. oktober 2020.

Jeanette Ottesen er ambassadør for BROEN Danmark, og i forbindelse med tildelingen af Tine Bryld Prisen 2020 til BROEN og alle de 200 frivillige ildsjæle var Jeanette i studiet hos Go’ Morgen Danmark på TV2. Hun repræsenterede BROEN i et indslag om, hvordan BROEN sikrer socialt udsatte børn en plads på holdet. I øvrigt sammen med et tidligere BROEN-barn, Maria Skov Kristensen fra Horsens.

Til studievært Adam Duvå Hall fortalte Jeanette Ottesen:

“Det har været sindssygt vigtigt for mig at gå til sport. Til at starte med var det ikke engang, fordi jeg glædede mig vildt meget til svømning, men jeg glædede mig vildt meget til at se mine venner og få et fællesskab. Og det fællesskab gjorde i hvert fald i min situation også, at jeg ikke kom til at hænge ud med de forkerte.”

Derfor har hun også valgt at være ambassadør for BROEN Danmark. Som hun siger videre:

“At BROEN Danmark findes for dem, der ikke har mulighed for at gå til sport ellers, synes jeg er helt genialt, og hvis jeg kan skabe noget opmærksomhed omkring det, hvorfor så ikke gøre det.”

Find mere om Jeanette som ambassadør for BROEN

BROEN gav Maria et liv med dans

Med i studiet var Maria Skov Kristensen på 21 år og fra Horsens. Marias forældre blev skilt, da hun var lille, og hun voksede op med to ældre brødre og en mor som enlig forsørger. Derfor var der ikke ret mange penge i hjemmet, og når budgettet strammede, var det svært også at finde pengene til børnenes fritidsaktiviteter.

Til Adam Hall og Jeanette Ottesen fortalte Maria i Go’ Morgen Danmark om beskeden fra BROEN Horsens om økonomisk støtte:

“Jeg kan huske, at jeg blev rigtig glad. Det var starten på et danseeventyr. Det var starten på det sociale danseliv. Det var rigtig mange venner, man kom til at få. Det har været hele mit liv, at jeg kunne få lov til at danse.”

Maria dansede fra, hun var seks år, og indtil hun var 19 år. I dag danser hun ikke længere, for det kniber med tiden ved siden af arbejdet som servicemedarbejder på sygehuset og kæresten, som hun bor sammen med. Efter sin studentereksamen på handelsgymnasiet overvejer hun nu, hvad hun gerne vil for fremtiden, for eksempel i forhold til valg af uddannelse.

Find mere om Maria hos BROEN Horsens

Find mere om Tine Bryld Prisen til BROEN Danmark