30/03/2016

Forskning: Holdsport er sundt

DBU-pressefoto

Sport betyder både større sundhed og bedre trivsel for børn og unge (foto: DBU)

Nye undersøgelser fra Københavns og Syddansk Universitet viser, at især holdsport som fodbold og håndbold er god for sundheden for børn og unge. Resultaterne er omtalt hos DBU, og her siger Peter Krustrup, professor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet:

“Vi har undersøgt en række idrætsgrene, og her ser vi, at holdspillene har høj intensitet i både forenings- og skoleregi. Særligt fodbold og håndbold har stor betydning for børns sundhed. Og to af vores nye studier viser, at børn der går til fodbold er sundere og har markant bedre fysisk form end de ikke foreningsaktive.”

Desuden giver det at gå til sport på et hold i en forening også store sociale gevinster i form af kammerater og bedre netværk.

BROEN hilser forskningsresultaterne velkommen, og de bekræfter også de erfaringer, som vi ofte hører om børn, som med støtte fra en lokalforening af BROEN bliver hjulpet til at gå til sport eller en anden fritidsaktivitet sammen med jævnaldrende – at børnene trives bedre og får større socialt netværk gennem foreningen eller klubben. Se også nogle af de gode historier om BROEN

Find mere om undersøgelsen hos DBU

Find også kronik i Politiken den 29. marts 2016 om emnet