21/02/2015

Nye veje i indsats for anbragte børn

Tottenham-akademi

Ben Davies fra fodholdholdet Tottenham Hotspurs besøger elever på akademiet

Et nytænkende projekt skal søge at finde nye måder at skabe en god indsats for anbragte børn og unge sammen på tværs af det offentlige og det private felt i Danmark. Projektet hedder “Anbragt. Nye løsninger for de mest udsatte børn og unge” og er igangsat af Tænketanken Mandag Morgen med støtte fra Det Obelske Familiefond.

En håndfuld kommuner, anbringelsessteder og nogle udvalgte organisationer bliver i projektet ført sammen for at få inspiration til og sammen udvikle nye veje og samarbejdsformer i indsatsen for børn, der anbringes uden for hjemmet.

Som del af projektets første fase har deltagerne hørt om udvalgte stærke indsatser i Danmark og i udlandet. Blandet projektet IdrætsZen fra Viborg, som BROEN Danmark også har samarbejdet med i dets nuværende udgave, Spydspidsen i København og private projekter i London-området som Key Ring, SpeakerBox, Friendship Works og Tottenham Hotspurs Foundation. Sidstnævnte er en topfodboldklub, som har påtaget sig at drive et uddannelsesakademi for anbragte børn og unge – og det med stor succes til gavn for hele lokalsamfundet.

Find mere om Projekt Anbragt hos Mandag Morgen

Find mere om samarbejder, som BROEN indgår i