19/06/2024

Stafet mod børnefattigdom til tre folketingspolitikere

Netværket “Børn i fattigdom? Nej tak!” sendte stafetten mod børnefattigdom videre ved årets Folkemøde på Bornholm.

Børnefattigdomsstafet

Stafetmodtagerne fra venstre: Karsten Hønge, Jonathan Ries og Victoria Velásquez samt Pernille Gry Petersen fra Børnesagens Fællesråd (Foto: Børnesagens Fællesråd)

Børnefattigdomsstafetten gik til de tre folketingspolitikere Victoria Velásquez (Enhedslisten), Karsten Hønge (SF) og Torsten Gejl (Alternativet) for deres indsats med at fremsætte et lovforslag om lov om fattigdom og en handleplan til bekæmpelse af børnefattigdom.

Lovforslaget blev fremsat i april, men desværre lykkedes det ikke at få et flertal i Folketinget. Stafetten blev givet som en anerkendelse og en opmuntring til fortsat at holde fokus på at bekæmpe fattigdom blandt børn.

Overrækkelsen skete ved et arrangement fredag den 14. juni i Børnesagens Fællesråds stand. Victoria Velásquez og Karsten Hønge var selv til stede til at modtage stafetten, mens Torsten Gejl på grund af sygdom i stedet var repræsenteret af Jonathan Ries, forperson for hovedbestyrelsen i Alternativet.

Stafetten blev givet videre fra sidste års modtager, Bydelsmødrene.

Tidligere har børnefattigdomsstafetten været hos: Rådet for Socialt Udsatte (2017), Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (2018), Børnesagens Fællesråd (2019) og Egmont Fonden (2022). I 2020 og 2021 blev stafetten ikke uddelt på grund af coronasituationen.

Find mere om netværket “Børn i fattigdom? Nej tak!” hos Børnesagens Fællesråd