06/11/2023

Ny ambassadør er tosset med fodbold og fællesskaber

Oliver Lundgaard og Erik Haumann

Oliver Lundgaard (tv.) bydes velkommen som ambassadør af Erik Haumann fra BROEN Danmark (Foto: BROEN Danmark)

Oliver Lundgaard har sagt ja til at være ambassadør for BROEN Danmark. Han er i forvejen ambassadør for BROEN Vejle og udvider nu sit engagement for at hjælpe flere børn ind i gode fællesskaber i fritiden.

Oliver Lundgaard har spillet fodbold, siden han var barn og er i dag fodboldtræner og fodboldlærer på BGI Akademiet. Han er desuden stifter og indehaver af firmaet Fodbold- og event, der arrangerer fodboldskoler. Fodbold- og event har flere gange stillet fripladser til rådighed til børn, som bliver støttet til fodbold af BROEN.

Vi er meget glade og taknemmelige for, at Oliver vil være ambassadør for BROEN.

I forbindelse med hans tiltræden har vi stillet Oliver nogle spørgsmål om hans forhold til sin sport og til fællesskab i sporten.

Hvordan kom du til at gå til fodbold?

“Jeg blev hevet med til fodbold af naboen en dag, og derfra har det været fodbold, der har været den fortrukne sportsgren. Det lå ellers ikke lige i kortene, at det skulle være fodbold, da jeg som lille dreng havde mine bedsteforældre med til min første fodboldtræning, hvor det ikke lige var noget for mig. Men jeg blev overtalt til at prøve igen, og nu er det en sport, jeg bruger al min tid på.”

Hvad betød det for dig at gå til noget i fritiden?

“Det betød rigtig meget. Det at være en del af et fællesskab og dele gode oplevelser med sine venner, som jeg kunne snakke med dem om i skolegården, betød helt sikkert meget i hverdagen.”

Gik dine forældre og søskende også til noget?

“Ja, min mor og mine søskende har altid været meget engageret i sport, lige fra fodbold og badminton til gymnastik.”

Fik du venner i din aktivitet?

“Ja, og som jeg stadig har som venner i dag.”

Hvad betød trænerne for dig?

“De trænere, jeg har haft, da jeg gik til fodbold, har været med til at påvirke, hvor jeg er i dag. Jeg startede selv som træner, da jeg var 13 år, fordi jeg gerne vil give noget tilbage til klubben, og den lyst havde jeg, fordi jeg selv havde haft en træner, der gjorde en stor forskel for det hold, jeg var på.”

Hvad var der sket for dig, hvis du ikke havde gået til noget i fritiden?

“Jeg tror, at det netværk og de venner, jeg har fået ved at være en del af en sportsgren i fritiden, ville jeg ikke have haft, hvis jeg ikke havde været en del af det fællesskab dengang.”

Hvordan blev du fodboldtræner?

“Jeg blev fodboldtræner, fordi jeg gerne vil gøre en forskel for andre og være med til at give noget af den erfaring, jeg selv har skabt, videre til andre, som elsker og er ligeså tosset med fodbold som jeg selv.”

Hvad giver det dig at være træner for andre?

“Det giver meget. Det at kunne være med til at påvirke andre ved at gøre en forskel som træner, men også bare at se hvor glade de er for at træne, for at være sammen med deres venner og være en del af et sammenhold, giver bare noget helt ekstraordinært.”

Hvad mener du er vigtigt ved, at børn får mulighed for at gå til noget i fritiden sammen med andre børn?

“De føler, at de er en del af noget, at de kan være på lige vilkår med andre, og at der kan snakkes i skolegården om de samme ting, der er blevet oplevet i fritiden.”

Find mere om Oliver Lundgaard som ambassadør for BROEN Danmark