BROEN Danmark
Find kontaktinfo til lokalforening
Tlf: 2859 8010 (BROEN Danmark)
info@broen-danmark.dk
Falstersgade 24
8700 Horsens
CVR 34773122
Den 8. maj er der premiere på DRTV og Ultra på en ny dokumentarfilm samt fire korte film om børn, som vokser op i fattigdom i Danmark.
Dokumentarfilmen hedder “Ik’ så mange penge” og følger fem forskellige børn, der alle er ramt af familiens fattigdom. Filmen viser, hvor svært det er at have venner med hjemme, fordi der kan rode rigtig meget. At det kan være svært ikke at sammenligne sig med andre børn, der har meget mere.
Ét af børnene har rigtig mange pligter for at få familiens liv til at hænge sammen. Og nogle af børnene fortæller også om, hvor vigtigt det er for dem, at deres familie kan få hjælp, så de kan gå til fritidsaktiviteter og komme på ferielejr.
Én af de korte film handler om Ida, der går til dans hos RGF med støtte fra BROEN Randers og finder tøj til at danse i genbrugsbutikken. Find filmen om Ida hos DR
En anden af de korte film handler om Isak, der går til boksning i Køge Bokseklub, nu med støtte fra BROEN Køge. Find filmen om Isak hos DR
Fattigdom er tabu
Fattigdom er måske et af de største tabuer i Danmark. I hvert fald for mange børn. Omkring 55.000 børn i Danmark er fattige på en måde, hvor der ikke er råd til at gå til noget i fritiden eller til at invitere klassen med hjem til fødselsdag. Det er børn, som ikke har mulighed for at få de ting og oplevelser, som de fleste andre børn ser som noget helt selvfølgeligt. De drømmer om at komme på sommerferie og kunne fortælle om oplevelserne til de andre i klassen, de kan ikke bare lige få overført en 50’er til centret efter skoletid, de inviterer sjældent venner med hjem til legeaftaler og føler ikke, at de ”ligner de andre”, når de ikke har f.eks. computer, telefon, onlinespil eller det rigtige tøj.
Lotus, Isak, Mathias og Ida er nogle af de børn.
Trailer om Mathias, der går til fodbold (Video: Plus Pictures for DR)
Det er deres historier, som fortælles i dokumentarfilmen “Ik’ så mange penge”, og det er den formulering, som børnene selv bruger om deres situation. Det er historier, som handler om at være og føle sig anderledes, når man som barn ikke har det samme som andre børn. Men jo mere andre børn kender til deres hverdag, og jo mere børnene oplever sig som forstået og inkluderet, jo mere vil det hjælpe dem til at klare sig på sigt, viser undersøgelser og indsigter fra fx Egmont Fonden.
Der også udviklet undervisningsmateriale til projektet, som ligger på DR LÆR. Egmont Fonden har støttet produktionen af dokumentarfilmene.