10/06/2024

Donation for sjette år i træk

BROEN Danmark har modtaget en donation på 1,05 mio. kr. fra EDC Poul Erik Bech Fonden. Det er sjette år i træk med en donation fra fonden til 22 ud af BROENs 33 lokalforeninger, nemlig de steder hvor der også er en lokal EDC Poul Erik Bech-mægler.

EDC Poul Erik Bech Fonden har udsendt denne pressemeddelelse om donationen:

BROEN Danmark modtager for sjette år i træk donation i millionklassen 

For mange børn fra familier med begrænsede midler kan det være svært at deltage i fritidsaktiviteter på lige fod med skolekammeraterne, da der måske ikke er penge til kontingent og udstyr. BROEN Danmark er en frivillig forening, der hjælper børn og unge i hele landet ind i aktive fællesskaber via lokale foreninger og klubber. De har for sjette år i træk modtaget en donation fra EDC Poul Erik Bech Fonden i millionklassen, som fordeles til 22 ud af BROENS 33 lokalforeninger – i år er beløbet på 1,05 mio. kr.

BROEN Danmark har lokalforeninger fordelt i hele Danmark, som gør en aktiv indsats for at hjælpe udsatte børn og unge til at dyrke fritidsinteresser. Der kan være mange negative konsekvenser for børn, der ikke har mulighed for at dyrke en fritidsaktivitet, og derfor er det vigtigt, at foreninger som BROEN Danmark gør en stor indsats for at støtte sårbare børn til en aktiv livsstil og vigtige fællesskaber. Erik Haumann, sekretariatsleder, BROEN Danmark, siger:

”Vi støtter socialt udsatte børn og unge med at betale kontingenter og udstyr, så de på lige fod med deres klassekammerater kan være aktive i lokale idræts- og fritidsforeninger med sport, spejder, dans, teater eller lign. Vores mission er, at børn bliver en del af et positivt fællesskab med jævnaldrende og kan spejle sig i voksne rollemodeller, der giver dem mulighed for at opnå værdifulde succeser, som de ellers ikke ville have fået. Vi er altså med til at bekæmpe social ulighed blandt udsatte familier, så færre børn tager sin sårbare position med sig videre i voksenlivet.”

Fortsat behov for hjælp

På trods af en positiv udvikling er der fortsat 47.200 børn og unge, der lever i relativ fattigdom, og BROEN Danmark mærker også, at der fortsat er behov for deres hjælp:

”Det kan være et stort pres, hvis ikke ressourcerne er der. Fra 2022 til 2023 er vi gået fra at hjælpe 6.767 til 7.479 børn og unge med at blive aktiveret i de lokale sportsforeninger, så vi oplever et stigende antal henvendelser. Derfor er vi yderst taknemmelige for, at EDC Poul Erik Bech Fonden for sjette år i træk har doneret et beløb i millionklassen, da det hjælper vores lokalforeninger med at støtte endnu flere udsatte børn og unge til en værdifuld fritidsaktivitet”, fortæller Erik Haumann.

Et samarbejde der støtter trivsel og sundhed

Jane Bech, direktør i EDC Poul Erik Bech Fonden, siger: ”Via overskuddet i ejendomsmæglevirksomheden EDC Poul Erik Bech støtter vi foreninger, der gør en ekstraordinær indsats for udsatte børn og unge. BROEN Danmark er et rigtig flot eksempel herpå, da deres frivillige spiller en aktiv rolle i at fremme børn og unges trivsel og sundhed. Det vil vi gerne støtte op om, og vi er glade for, at vi i løbet af de sidste 6 år sammenlagt har doneret 6,3 mio. kr. til 22 af BROENS lokale foreninger.”

”De 22 lokalforeninger er meget professionelle og arbejder i tæt dialog med b.la. pædagoger, lærere, SSP og andre engagerede støttepersoner, der alle yder en stor indsats for, at børn og unge bliver en del af succesoplevelser og sociale fællesskaber. De udgør en vigtig rolle i lokallivet, og derfor ønsker vi fortsat at støtte deres gode arbejde.”

Om EDC Poul Erik Bech Fonden

EDC Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond, som blev stiftet i 2015 i forbindelse med generationsskiftet i ejendomsmæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech. Gennem overskuddet fra ejendomsmæglervirksomheden støtter fonden frivillige foreninger, der gør en forskel for primært udsatte børn.

Find mere om EDC Poul Erik Bech Fonden