30/06/2023

BROENs erfaringer sendt til Barcelona

Fredag den 16. juni var BROEN Danmark inviteret til at mødes i København med en delegation fra Taula Tercer Sector fra Barcelona, der var på studietur i Sverige og Danmark for at høre om indsatser for bl.a. børn og unge, personer i krise, handicappede og personer uden for det normale arbejdsmarked.

‘Taula’ betyder bord på katalansk, og det er et samarbejdsorgan for en lang række organisationer for børn, unge, ældre, handicappede og personer uden for arbejdsmarkedet.

BROEN Danmark var blevet bedt om at fortælle om vores erfaringer med at bygge bro for børn og unge i socialt udsatte og økonomisk trængte familier til gode fælleskaber i fritiden samt til en drøftelse af den aktuelle situation for børns rettigheder i eget liv.

Lars Netteberg ved graf

Lars Stilling Netteberg fra BROEN Rudersdal (Foto: Taula Tercer Sector)

Fra BROEN deltog bestyrelsesmedlem Lars Stilling Netteberg, der også er formand i BROEN Rudersdal, og Henrik Nørgaard fra sekretariatet. Lars fortalte om BROEN Rudersdals indsats og samarbejde med det kommunale fritidspas. Desuden talte vi om børns trivsel generelt og antimobning.

Det var nogle meget engagerede og spørgelystne besøgende, så der var stadig meget at tale om, da den besøgende delegation pludselig måtte haste videre til metroen for at nå næste besøg hos Hans Knudsen Instituttet. Men vi nåede et gruppebillede og en hurtig udveksling af kontaktoplysninger til opfølgende dialog, så vi også kan lære af indsatsen med at fremme børns fritidsliv under mere sydlige himmelstrøg.

Find mere om Taula Tercer Sector (på katalansk)

Gruppebillede

Delegationen og BROEN Danmark. Fra venstre: Lars S. Netteberg, Francina Alsina, Henrik Nørgaard, Jaume Puigpinós, Xènia Carné, Roger Civit, Elisenda Cifre og Eva Moya (Foto: Taula Tercer Sector)