14. maj 2019

BROEN Danmark Rundt for tredje gang

Holdfoto træningstur

Et godt udsnit af årets hold ved træningstur i Silkeborg søndag den 12. maj 2019

“Tredje gang er lykkens gang!” eller “Når man kører fra vest mod øst, må man da for f….. have medvind noget af vejen!”

Om det var den ene eller den anden udtalelse, som blev sagt i bilen på vej hjem fra Skagen den 23. juni 2018, står ikke helt klart. Men i hvert fald talte de to glade, men grundigt trætte idémænd til cykelløbet BROEN Danmark Rundt – Flemming Bøgely og Kristian Thulesen Dahl – om årets udgave af velgørenhedsløbet, og om hvordan det var gået på den anden tur med cykelholdet på tværs af Danmark.

Emnet “modvind” fyldte nemlig en del i den samtale. For der havde stort set været en strid modvind hele vejen fra starten på Kronborg den 18. juni og til målet i Skagen den 22. juni. Kun de sidste små 20 kilometer var blæsten en ven i form af venlige skub i ryggen. Derfor mente Flemming og Kristian, at det gav mening at vende løbets rute om, hvis de skulle finde på at gentage det en tredje gang.

Som sagt, så gjort. I juni 2019 gentager vi med glæde successen fra 2017 og 2018 og sender et hold på mere end 30 deltagere af sted fra Silkeborg lørdag den 8. juni mod målet ved Folkemødet på Bornholm, hvor holdet og de seks servicefolk forventer at ankomme onsdag den 12. juni. Temmelig sikkert godt trætte igen, men måske med mere medvind på turen! :-)

Der er en del gengangere på holdet fra de første to løb, men der er kommet nye ansigter med, som tager turen for første gang i BROEN Danmark Rundt-tøjet til fordel for udsatte børns fritid. Det er vi meget taknemmelige for!

Undervejs besøger BROEN Danmark Rundt 2019 en række af BROENs lokalforeninger, som vil være vært for et depot for cykelholdet.

Find mere om BROEN Danmark Rundt

Cykelløbet er indstillet til årets udgave af Fællesskabsprisen

På toppen af Danmark

Initiativtagere til løbet er erhvervsmanden Flemming Bøgely og folketingspolitikeren Kristian Thulesen Dahl.

De blev i august inviteret af Sund & Bælt til at tage turen op til toppen af Storebæltsbroen sammen med to af deltagerne i årets løb, lærerforeningsformanden Anders Bondo Christensen og folketingspolitikeren Jacob Mark.

Du kan se klip fra besøget på Storebæltsbroen og mere om cykelløbet i denne video:

(Video: Jyske Bank TV)

Støt cykelholdets indsamling

Vil du hjælpe BROEN Danmark Rundt 2019-holdet med at overgå indsamlingerne i 2017 og 2018? Så kan du støtte holdets indsamling på portalen BetterNow. Alle donationer herfra tælles med i årets resultat for BROEN Danmark Rundt 2019.

Find BROEN Danmark Rundt 2019-indsamlingen på BetterNow