Støt Broen Danmark - Min konto

26. juni 2017

986 km og 376.875 kr. fra Folkemødet til Skagen

Deltagerne i cykelløbet “BROEN Danmark Rundt” nåede fredag den 23. juni frem til Den Tilsandede Kirke ved Skagen i silende regnvejr og en festlig afslutning i kirken på turen rundt til 12 af BROENs lokalforeninger.

Penge og opmærksomhed til BROEN

Holdet ved afsendelsen fra Folkemødet med deltagelse af en syngende ork

I alt 986 km har deltagerne tilbagelagt på stadigt mere ømme bagdele siden starten på Folkemødet på Bornholm søndag den 18. juni. Heldigvis var de fleste dage i godt vejr. På forhånd havde sponsorer betalt for at komme på holdtøjet med et logo, og sammen med donationer til at støtte gennemførelsen er der i alt samlet kr. 376.875,- ind til at understøtte BROENs indsats i de nuværende 25 lokalforeninger ud over hele landet.

Løbet gik fra øst til vest og syd til nord i Danmark via Gedser Odde og Blåvandshuk. Undervejs har flere lokale BROEN-foreninger påtaget sig at være værter ved depoter, så rytterne kunne tanke op og samtidig høre om den lokale indsats. Flere steder mødte kommunens borgmester og andre politikere op og anerkendte både BROENs arbejde for lokale børns fritid og hyldede de cirka 25 ildsjæle på holdet, som havde valgt at rive en uge ud af en ellers travl kalender for at cykle penge ind til til formålet.

På de enkelte etaper har lokale ryttere kørt med, bl.a. en borgmester, byrådspolitikere eller kandidater til kommunalvalget, et hold af unge fra et opholdssted for anbragte børn, lokale motionsryttere og andre samarbejdspartnere.

At der var mange kendte ansigter på holdet – eksempelvis landspolitikere og formænd for organisationer for børn og idræt – betød, at der har været en flot opmærksomhed om løbet og især meget aktivitet på sociale medier, hvor BROEN er blevet omtalt i sjælden høj grad på et medie som Twitter, hvor især politikere og mediefolk færdes hjemmevant med tweets om aktuelle begivenheder i ultrakort form. Omtalen kan ses ved at søge på hashtagget #BROENDanmarkRundt og Twitternavnet @BroenDanmark.

Billeder fra turen rundt i Danmark

Nyt løb?

Initiativtagere til BROEN Danmark Rundt er erhvervsmanden Flemming Bøgely fra Silkeborg, og folketingspolitikeren Kristian Thulesen Dahl fra Thyregod. Begge kørte med på turen fra øst til vest og syd til nord.

Cykelløbet blev festligt budt velkommen til Skagen af Turisthus Nord i Den Tilsandede Kirke

Det er i høj grad deres fortjeneste, at løbet blev til virkelighed fra, at de to havde talt om idéen over en øl efter ankomsten til Paris på et cykelløb, og til at det faktisk kunne gennemføres efter en fornemt tilrettelagt plan, som tog højde for såvel ruter, sikkerhed og overnatning hele vejen fra start til slut.

Om muligheden af en gentagelse sagde idémand og holdkaptajn Flemming Bøgely på løbets sidste dag: “Vi bliver nok nødt til lave et BROEN Danmark Rundt igen, for der er allerede fem forhåndstilmeldinger til næste år!” Og som han tilføjede med et smil på læben: “Og vi har fået mange gode forslag til gode ruter i Danmark, som vi også kan køre en anden gang.”

Find mere om cykelløbet, om deltagere og sponsorer

Hele ruten – klik på kortet for stort billede (Grafik: OK/BGRAPIC)

Video om cykelløbet

Ankomst til depot hos Blue Idea i Silkeborg:

Video: Jyske Bank TV

Start på løbet fra Folkemødet:

Indslag fra TV2 Bornholm med interview med Lisbeth Zornig Andersen, protektor for BROEN

Forberedelse og idé med BROEN Danmark Rundt:

Video: Jyske Bank TV

Video og tekst

Energiselskabet OK var hovedsponsor for cykelløbet og havde desuden to deltagere med på hele turen, begge kommunikationsfolk. I OK Magasinet fra juli 2017 er der på siderne 18-19 en fin oversigt over hele løbet med tekst, billeder og video – find artiklen i OK Magasinet juli 2017

Lokale omtaler af BROEN Danmark Rundt

Andre omtaler