26/11/2020

Maria er BROENs første ungeambassadør

Maria Skov Kristensen

Maria Skov Kristensen er den første ungeambassadør i BROEN Danmark. Her med sin ambassadørbluse (Foto: BROEN Danmark)

BROEN Danmark har onsdag den 25. november udnævnt sin første ungeambassadør. Maria på 21 år blev selv støttet af BROEN som barn til at gå til dans. Nu er hun klar til at fortælle sin historie om, hvad det betød som yngste af tre børn hos enlig mor at få en håndsrækning til sin fritidsaktivitet – at danse.

Udnævnelse af BROENs første ungeambassadør

For en måned siden, den 19. oktober, modtog BROEN Danmark Tine Bryld Prisen, også kaldet Danmarks Store Socialpris, ved en event på spillestedet Lille Vega i København. Prisoverrækkelsen blev sendt direkte på DR’s P3, styret af P3-vært Line Kirsten Nikolajsen, kendt fra bl.a. radioprogrammet “Tabu”.

I den forbindelse fortalte en ung kvinde, Maria Skov Kristensen, om at være blevet støttet som barn til sin fritidsaktivitet af BROEN Horsens. Onsdag den 25. november blev hun udnævnt til ambassadør for BROEN Danmark, hvor hun kommer i selskab med to andre ambassadører, nemlig håndboldspilleren Johan Hansen og topsvømmeren Jeanette Ottesen.

Det drejer sig om den første ambassadør, som selv har været et BROEN-børn, nemlig Maria Skov Kristensen, der som barn og ung blev støttet af BROEN Horsens til at gå til dans i Juliussens Danseinstitut i Horsens. Hun fortsatte med at danse, til hun var 19 år, da hun stoppede på grund af lektiepresset på handelsgymnasiet.

Maria har repræsenteret BROEN på fineste vis ved flere lejligheder: Ved overrækkelsen af Tine Bryld Prisen i København på Lille Vega den 19. oktober, med interview i Avisen Danmark og medvirken i Go’ Morgen Danmark sammen med vores ambassadør, Jeanette Ottesen.

Find omtale af Marias og Jeanettes deltagelse i Go’Morgen Danmark

Maria er nu 21 år, arbejder på et sygehus, mens hun bliver afklaret om evt. videre uddannelse.

Bag Tine Bryld Prisen står bl.a. TrygFonden. Find mere om Tine Bryld Prisen

Coronasikker event

Deltagere i event

Deltagerne ved udnævnelsen. Fra venstre: Gitte Holgaard, Ulla Juliussen, Maria Skov Kristensen, Hans Søgaard, Lisa Jeppesen, Jan Asmussen, Peter Sørensen og Lis Helbo (Foto: BROEN Danmark)

Det coronabegrænsede arrangement (max 10 personer) med udnævnelsen foregik i Sønderbro Kulturhus i Horsens. Selvfølgelig i den gymnastiksal på skolen, hvor Maria selv gik som barn, og hvor hun har danset i nogle af sine 13 år på danseskolen.

Der var en håndfuld særligt inviterede, bl.a. BROENs stifter Hans Søgaard, borgmester Peter Sørensen, danseskoleleder Ulla Juliussen, SSP-leder Jan Asmussen, tidligere socialrådgiver og nuværende familierådslager Lis Helbo, bestyrelsesmedlem fra BROEN Danmark Gitte Holgaard samt selvfølgelig Maria selv og hendes mor, Lisa Jeppesen.

Alle fortalte om deres vinkel på, hvordan BROEN udviklede sig fra et privat og lokalt projekt på Sønderbro i Horsens til den nuværende landsdækkende forening, BROEN Danmark, med aktuelt 32 lokalforeninger, alle med samme formål: At bygge bro for børn og unge fra socialt udsatte familier til gode fællesskaber i foreningslivet, hvor de kan møde andre børn og voksne rollemodeller.

Hans Søgaards datter, Connie Søgaard, kunne ikke selv deltage. Men hun havde sendt sin beretning om, hvordan hun som psykoterapeut ved et misbrugsbehandlingssted i det daværende Vejle Amt havde mødt den kvindelige narkoman, hvis to drenge satte gang i hele historien om først Støtteforeningen Broen og siden BROEN Danmark.

Maria og Hans

Maria sammen med Hans Søgaard (Foto: BROEN Danmark)

Det skete, fordi Connie delte sin frustration over den manglende mulighed for at finde penge til, at de to drenge på cirka ni og syv år kunne komme til at gå til fodbold, da Horsens Kommune valgte at hjemtage drengene fra den anbringelse uden for hjemmet, som de havde været i det meste af deres unge liv indtil da.

Find mere om, hvordan Hans Søgaard skabte BROEN

Jan Asmussen, der er viceungdomsskoleleder og leder af SSP-indsatsen i Horsens Kommune, havde til lejligheden forfattet et lille eventyr om BROEN Horsens og Helten Hans. Heri fortalte han blandt andet:

“I dette eventyr hedder helten Hans Søgaard, som har skullet overvinde masser af forhindringer og prøvelser, med fx at skaffe opbakning/frivillige, søge fonde og skaffe økonomi samt matche alle de mange ”eventyrlige” unge med de helt rigtige fællesskaber og dermed fået BROEN Horsens udbredt til næsten halvdelen af kongeriget Danmark . For at det har kunnet lade sig gøre, har Hans både været omsorgsfuld, utrolig dygtig, og udvist en ufattelig ihærdighed.”

Find hele Jans eventyr om BROEN: Eventyret om BROEN og Hans (pdf)