27/08/2020

Donation giver ekstra styrke efter coronaforår

Coronakrisen har berørt os alle, men nogle har været hårdere ramt end andre. Udsatte børn og unge betaler en særlig høj pris, og det er nu en afgørende opgave at mindske krisens følgevirkninger mest muligt. BROEN Danmark er en af de mange foreninger, der tager denne opgave på sig ved at hjælpe børn og unge over hele landet. Foreningen har netop modtaget en stor donation på 1 mio. kr. fra Poul Erik Bech Fonden, og derfor kan vi nu gøre en endnu større forskel.

Coronakrisen kan sætte varige spor hos socialt og økonomisk trængte familier, og derfor er det helt centralt, at der bliver gjort en stor indsats for at få særligt de udsatte børn og unge tilbage i deres fritidsliv. Frans Hammer, medlem af Børnerådet og Danmarks Idrætsforbunds bestyrelse, udtaler:

”Coronakrisen kan komme til at få alvorlige sociale følgevirkninger for udsatte børn og unge, der har fået brudt op i vante strukturer og har været hjemme i alt for lang tid. Derfor er det lige nu afgørende, at vi giver dem en helt særlig opmærksomhed og skaber de bedst mulige forudsætninger for at komme videre med et liv med plads til trivsel og udvikling.

Vi har et fælles ansvar lige nu, og vi kan alle hjælpe til på forskellige måder. Vi ved, at det vil have betydning for de mange tusinde udsatte børn og unge resten af deres liv. Om det så er en spejder-, idræts- eller musikforening, som et udsat barn bliver en del af, så kan det positive fællesskab være afgørende for, at barnet oplever at trives og udvikler gode relationer.”

I BROEN ser vi frem til at kunne styrke indsatsen med at hjælpe børn og unge over hele landet. Peter Poulsen, formand i BROEN Danmark, siger om donationen:

”Coronakrisen har virkelig ramt de udsatte børn og unge, og vores arbejde med at hjælpe dem har været udfordret af, at foreningslivet har været stille under nedlukningen. Vi er glade for, at der nu igen er lukket op, og vi ser frem til, at vi med den store donation på hele 1 mio. kr. fra Poul Erik Bech Fonden kan vende tilbage til vores arbejde og hjælpe rigtig mange børn og unge til en bedre trivsel i vores mange lokalforeninger i hele landet.”

En langsigtet støtte

Jane og Poul Erik Bech

Jane og Poul Erik Bech står bag Poul Erik Bech Fonden (foto: Poul Erik Bech Fonden)

Siden oprettelsen af Poul Erik Bech Fonden i 2015 har fonden hvert år støttet BROEN Danmark. Direktør i Poul Erik Bech Fonden, Jane Bech, fortæller om baggrunden for beslutningen om igen at støtte foreningen:

”Vi har valgt at støtte BROEN Danmark igen, fordi de virkelig gør en stor forskel for udsatte børn og unge over hele landet. Når man taler med en frivillig fra BROEN, er man ikke et sekund i tvivl om, at de har hjertet på rette sted og gør alt for, at børnene skal få succes og opbygge nogle gode sunde relationer via deres fritidsinteresser. De engagerer sig og glæder sig, hver gang et barn får succes. Vi vil gerne støtte dem, der gør en forskel for børn, og her er BROEN Danmark et rigtig godt eksempel.”

Poul Erik Bech Fonden modtager via overskuddet i mæglervirksomheden EDC Poul Erik Bech hvert år udbytte til uddeling. Sidste år modtog fonden 10 mio. kr. fra mæglervirksomheden.

Find mere om donationen hos EDC Poul Erik Bech

BROEN Danmark siger en stor tak for støtten!