25/06/2020

Ekstra udlodning til udsatte børns fritid

Kulturministeriet har tildelt BROEN Danmark en andel på 500.000 kr. af de ekstra udlodningsmidler til idrætsformål på i alt 17,6 mio. kr.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet om, at Folketingets Finansudvalg har godkendt et idrætsaktstykke om fordelingen af ekstra udlodningsmidler i 2020.

Støtten til BROEN Danmark er en del af en øget opmærksomhed på at fremme idræt for udsatte, som kulturminister Joy Mogensen udtaler:

“Desværre er det ikke alle, der har mulighed for at være en del af et idrætsfælleskab, og derved går de glip af det sammenhold, der følger med. Jeg er derfor glad for, at vi kan give tilskud til en række nye formål, der arbejder for at få flere udsatte med i sunde og positive fællesskaber. En idrætsaktiv hverdag er vigtigt for både krop og sjæl.”

I selve aktstykket nævner Kulturministeriet, at BROENs arbejde understøtter regeringens ønske om, at flere børn skal med i fællesskaber. Midlerne skal bidrage til at styrke de eksisterende 31 lokalforeningers arbejde.

“Vi ser det som en vigtig anerkendelse af BROENs mangeårige indsats for at bygge bro for socialt udsatte børn og unge til at kunne være en del af de gode fællesskaber, som idræts- og fritidsforeningerne tilbyder i lokalområdet,” siger Peter Poulsen, formand for BROEN Danmark.

Find mere om tildelingen af ekstra udlodningsmidler hos Kulturministeriet