22/11/2019

Musikbutik støtter udsatte børn via Black Friday

Den danske musik- og bogbutik Stepnote har valgt at give 10 % af sin omsætning ved årets Black Friday til at støtte udsatte børn og unges musikaktiviteter. Stepnote indledte i 2018 et samarbejde med BROEN Danmark om at etablere en musikpulje for udsatte børn.

Stepnote har udsendt denne pressemeddelelse om sit nye initiativ.

Kawa på 12 år går til guitar med støtte fra BROEN Lolland

Dansk musikbutik giver 10 % af omsætningen fra Black Friday til socialt udsatte børn

I år kommer det socialt udsatte børn til gode, når størstedelen af danskerne bidrager til den store forbrugsfest på Black Friday. Musik- og bogbutikken Stepnote dropper de gode sorte tal på bundlinjen og sender 10% af omsætningen direkte videre til musikpuljen for socialt udsatte børn, gennem BROEN Danmark; en landsdækkende forening der støtter udsatte børn og unge til en aktiv fritid.

I Danmark har størstedelen af os råd til at gå i musikskole, købe en ukulele til vores datter, en guitar os selv eller en sangbog til mormor. Men virkeligheden er også, at der er en gruppe af socialt udsatte børn, der ikke oplever fællesskabet i musikskolen eller glæden ved at spille og synge, fordi de er født ind i familier der ikke har midlerne og ressourcerne til at give børnene disse oplevelser.  Takket være foreningen BROEN Danmark får nogle af disse børn økonomisk støtte til at gå til fritidsaktiviteter.

”Black Friday er blevet dagen hvor danskerne handler ind for milliarder af tilbudsvarer og hvor butikkerne får løftet bundlinjen. Nu sætter vi en ekstra gevinst på denne i forvejen win-win situation; en gevinst der betyder at BROEN Danmarks musikpulje kan dele midler ud, så socialt udsatte børn får mulighed for at starte til musikundervisning. Så når Hr. og Fru Nielsen har købt en ukulele og en sangbog på tilbud, har de samtidig støttet et godt samfundsnyttigt formål. Det giver mening for os i Stepnote,” udtaler indehaver David Nejrup.

Idéen med at støtte socialt udsatte børn er ikke ny. I februar 2018 var med Stepnote med til at etablere BROEN Danmarks Musikpulje, der støtter nogle af de familier som ikke har penge til at sende børn i musikskole. Det har betydet, at 59 børn indtil videre har modtaget støtte til at gå til musikundervisning.

Find mere om Stepnote

I 2018 har 6 af BROENs lokalforeninger støttet musikaktiviteter med midler fra musikpuljen til i alt 32 børn. I 2019 har indtil videre 3 lokalforeninger støttet i alt 27 børn. Der er givet støtte til undervisning på følgende instrumenter: guitar, klaver, fløjte, saxofon, trompet, horn, violin, elbas, keyboard og trommer. Desuden er der givet støtte til: Sang-spil-bevægelse, musikværksted, solosang og kor.