12/03/2018

Fattig barndom har følger for voksenlivet

Et nyt dansk studie viser, at bare et enkelt år i fattigdom for et barn kan have alvorlige følger langt ind i voksenlivet i forhold til uddannelse og beskæftigelse.

Konsekvenserne af at leve i fattigdom som barn kan være kortere uddannelse, lavere karakterer, en svagere tilknytning til arbejdsmarkedet og lavere lønninger. Særlig stor effekt har det, hvis fattigdommen rammer børn i 13-15-årsalderen, hvor de står for at skulle træffe store beslutninger om deres fremtid.

Forskningen er foretaget af Rune Vammen Lesner, der er adjunkt på Aarhus Universitet, og det er omtalt i avisen Information den 10. marts.

Danske undersøgelser har tidligere vist, at børn, der oplever fattigdom, klarer sig dårligere end andre børn på en række områder. Men det nye studie er første gang, at der kan vises en direkte sammenhæng til at have oplevet fattigdom som barn.

Find artikel i Information den 10. marts 2018