20/06/2017

BROEN ruller landet rundt

Velgørenhedscykelløbet “BROEN Danmark Rundt” blev sendt af sted fra årets folkemøde på Bornholm og bevæger sig nu mod slutmålet i Skagen, hvor de 25 cyklende ildsjæle skal nå frem til Sankt Hans efter 1.000 km på kryds og tværs.

Af sted med taler og sang på Folkemødet

Nogle ryttere kom til Bornholm med færgen fra Køge, mens andre var til Folkemødet i forvejen. Efter et fint morgenmadsdepot på Aarhus Universitets forskningsskib “Aurora” blev holdet sendt af sted med taler fra Lisbeth Zornig, der er protektor for BROEN, samt fra Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening og Søren Møller fra DGI om betydningen af et aktivt fritidsliv, set fra både skole og foreningsperspektiv som del af at få mulighed for at trives bedre i hverdagen.

Video om cykelløbet BROEN Danmark Rundt fra Lån & Spar Bank

Det hele blev festligt afrundet med sangen “Godmorgen lille land”, som en syngende ork fra Villa Det Gode Liv hjalp forsamlingen med at synge. Derefter trak deltagerne deres cykler ned gennem Folkemødet, inden de drejede fra vrimlen og steg på cyklerne for at køre Bornholm rundt, herunder til et depot hos en sponsor i Nexø på det østligste del af øen.

Find indslag fra afsendelsen hos TV 2 Bornholm

Besøg og depoter hos lokalforeninger af BROEN

De næste etaper af løbet bringer holdet forbi hele 12 af BROENs lokalforeninger, som dels er værter for et depot med forplejning til cykelrytterne, og som dels benytter anledningen til at invitere lokale gæster såsom politikere og samarbejdspartnere. Mange af depoterne er sponsoreret af lokale forretninger og virksomheder. På flere af deletaperne kører lokale gæster med, eksempelvis byrådspolitikere, unge udsatte,  motionscykelhold og samarbejdspartnere.

Holdet besøger følgende lokalforeninger: BROEN Køge, BROEN Vordingborg, BROEN Guldborgsund, BROEN Lolland på turens anden etape fra Køge til Maribo. Her blev turens sydligste punkt, Gedser Odde besøgt. På den tredje etape kører de forbi BROEN Svendborg og BROEN Sønderborg.

Video: Morten Østergaard bliver her fulgt af en fotograf på en del af turens anden etape (video fra Radikale Venstre)

Den fjerde etape bringer holdet forbi BROEN Tønder, BROEN Esbjerg med stop ved Ribe Domkirke og i Esbjerg, samt ved Blåvandshuk som det vestligste punkt med BROEN Varde som værter.

Løbets femte etape går forbi BROEN Silkeborg og BROEN Mariagerfjord i Hobro, inden den sjette og sidste etape passerer BROEN Aalborg og forbi rådhuset i Frederikshavn på vejen til Den tilsandede Kirke og målet ved Skagen.

Find mere om hele løbet BROEN Danmark Rundt

Du kan løbende finde billeder fra turen på BROENs facebook-side