24/02/2017

Råd for socialt udsatte udfordrer myter

I en ny rapport “Holder påstandene?” udfordrer Rådet for Socialt Udsatte en række myter og påstand om kontanthjælp og førtidspension. Ifølge rapporten er der flere myter bag nogle af påstandene i den politiske debat om kontanthjælp og kontanthjælpsloftet.

Skærmbillede fra facebookside

På facebooksiden for Rådet for Socialt Udsatte kan man se en kort video om myter i debatten om kontanthjælp (foto: Skærmbillede fra rådets facebookside)

Formanden for rådet, Jann Sjursen giver et eksempel: “Politikerne bag kontanthjælpsloftet påstår, at antallet af kontanthjælpsmodtagere stiger, fordi det ikke kunne betale sig at arbejde. Men faktum er, at der faktisk er færre og færre kontanthjælpsmodtagere, som går fra arbejde til kontanthjælp. I stedet er mange kommet på kontanthjælp, fordi de er faldet ud af dagpengesystemet.”

I alt gennemgår rapporten ”fup og fakta” bag 10 politiske påstande, som ofte er hørt i debatten. Rapporten tegner et billede af, at der er mange nuancer, som går tabt i den førte politik.

Find mere om rapporten fra Rådet for Socialt Udsatte

Find facebooksiden for Rådet for Socialt Udsatte med video