14/09/2016

Kontanthjælpsloft presser børnefamilier

Det nye kontanthjælpsloft, som træder i kraft den 1. oktober 2016, lægger allerede nu pres på især de børnefamilier, der omfattes af ændringerne. Det mærker vi i BROEN i nogle af de mange henvendelser, som kommer direkte fra en bekymret forælder.

Ikke råd til fritidsaktivitet

Debat fattige børn

Tegneren Jørn Villumsens kommentar til debatten om kontanthjælpsloftet i foråret: “Rasmus kom ikke med bussen” (tegning: Jørn Villumsen, Politiken)

En mor til en pige på 10 år skriver i sin mail til BROEN: “Hej, min datter på 10 år går til ridning en gang om ugen, hvilket hun elsker meget højt. Jeg bliver ramt af kontanthjælpsloftet lige om lidt, hvilket betyder, jeg ikke har råd til hun fortsætter, det gør mig dybt ulykkelig. Og derfor vil jeg høre, om BROEN stadig hjælper økonomisk med tilskud til aktiviteter for børn? Så der måske er mulighed for, hun kan fortsætte.”

BROENs lokalforeninger får lige nu mange henvendelser om støtte til børns fritidsaktiviteter, og vi forventer, at antallet vil stige på grund af kontanthjælpsloftet. Det lægger et øget pres på vores gode frivillige i lokalforeningerne for at følge med og svare på henvendelser.

Frygt for at blive sat på gaden

Hos Børnesagens Fællesråd mærker man også bekymringen for fremtiden blandt forsørgere på kontanthjælp. Stadig flere henvender sig til Børnesagens socialrådgiver, fordi de frygter at blive sat på gaden som følge af kontanthjælpsloftet.

For eksempel skriver en enlig mor til 2 piger på 8 og 14 år til socialrådgiveren, at hun med kontanthjælpsloftet står til at miste flere tusinde kroner hver måned. Den yngste datter har ADHD, og kommunen har afslået at give hjælp til medicinudgifterne. Moderen frygter, at hun ikke vil have råd til at blive i sin bolig, men hun ved ikke, hvor hun kan finde en lejlighed, der er billigere end den nuværende.

Find mere om kontanthjælpsloftet hos Børnesagens Fællesråd

BROEN Danmark er medlem af Børnesagens Fællesråd.