05/09/2016

Dårlig økonomi rammer børnene

Børnerådet logoBørnene mærker konsekvenserne, når økonomien er presset i familien. Det viser en ny undersøgelse fra Børnerådet, der har spurgt børn i 4. og 9. klasse, om de oplever at savne almindelige goder, som de fleste af deres jævnaldrende kammerater har adgang til. Det kan være at gå til noget i fritiden, at kunne holde børnefødselsdag, eller at få morgenmad inden skoledagen begynder.

Ét ud af 4 børn i 4. klasse oplever et eller flere afsavn i hverdagen, og det samme gælder for ét ud af 6 børn i 9. klasse.

Børnerådets undersøgelse viser også, at de børn og unge, der oplever afsavn i hverdagen, trives dårligere end deres kammerater. Fx viser undersøgelsen en sammenhæng mellem at opleve afsavn og føle sig upopulær, have mavepine og være ked af det.

Find mere om undersøgelsen hos Børnerådet

DR sætter fokus på emnet med serien “Barndom på bistand”, hvor første del vises mandag den 5. september kl. 20.45.

Find mere om “Barndom på bistand” hos DR

Se programmerne “Barndom på bistand” hos DR