26/05/2016

Frivillige gør, hvad systemet ikke kan!

KarenEllemann-besøgKøge

Karen Ellemann i dialog med Peter Poulsen (th), formand for BROEN Danmark, mens Henrik Nørgaard fra sekretariatet lytter på (foto: Hans Jørgen Johansen, Dagbladet Køge)

“Frivillige gør, hvad systemet ikke kan!” Det var overskriften i Dagbladet Køge den 24. maj som én af konklusionerne fra social- og indenrigsminister Karen Ellemanns besøg hos BMX Klubben i Køge, hvor hun mødte BROEN Køge, BROEN Herlev og BROEN Næstved og hørte erfaringer fra samarbejdet med kommune og lokale idrætsforeninger om at få flere socialt udsatte børn og unge ud i fritidstilbud.

Besøget blev indledt med at overvære træningen på BMX-klubbens fine træningsanlæg. Nogle af børnene var friske på at give ministeren en oplevelse og satte gas på cyklerne i en grad, så der både blev svedt og styrtet. Det var derfor en opløftet minister, som bagefter mødtes med folkene fra BROEN og repræsentanterne fra Køge Kommune og lokale foreninger og klubber, som også havde taget en håndfuld med af de unge, der har glæde af at dyrke fodbold og basketball mv. og kunne fortælle om deres erfaringer til en meget interesseret minister.

Til Dagbladet Køge fortalte Karen Ellemann om sin interesse for en organisation som BROEN: “Jeg er grundlæggende optaget af at samle viden om initiativer, der rent faktisk hjælper udsatte. Det her er et klassisk eksempel på mødet mellem frivillige og mennesker, der måske er på vej ud over kanten. BROEN Køge viser, at det har en positiv afsmittende effekt på unges dannelse og uddannelse, når de har et sundt og meningsfuldt fritidsliv.”

Find mere om besøget hos Dagbladet Køge den 24. maj 2016