12/01/2016

Inklusionspulje hos DGI

DGI-inklusionspulje-fotograf-poul-erik-rath-holm-for-dgi

At deltage i sport og idræt i foreninger er med til at blive den del af det danske samfund (foto: Poul-Erik Rath Holm, DGI)

En donation fra Poul Due Jensens Fond giver DGI mulighed for at fortsætte sin indsats for at hjælpe både udsatte børn og unge samt voksne til at være en del af foreningsidrætten.

I en pressemeddelelse fra DGI lyder det bl.a.: “Idrætsforeninger og sportsklubber bidrager positivt til inklusion i samfundet, men nogle befolkningsgrupper har ikke råd til en aktiv fritid. Dem ønsker Poul Due Jensens Fonds fond at hjælpe med en donation på 200.000 kroner til ny pulje i DGI Inklusion. Puljen er dels målrettet udsatte børn og unge, herunder flygtninge og asylansøgere, dels voksne flygtninge og asylansøgere. Det er første gang, økonomisk støtte øremærkes til at inkludere voksne flygtninge og asylansøgere i det danske foreningsliv.

”Denne donation er en adgangsbillet til fællesskabet omkring forskellige sportsaktiviteter. Vi vil gerne give flere mulighed for at opleve glæden og samværet i de danske idrætsforeninger”, forklarer Niels Due Jensen, formand for Poul Due Jensens Fond.”

DGIs ordning “Foreningsliv for alle” kan søges af lokale idrætsforeninger, der er medlem af DGI.

Find mere om donationen og inklusionspuljen hos DGI