24/11/2015

Børnesagsprisen til BROEN Danmark

Børnesagspris2015

Peter Poulsen (tv) med skulpturen sammen med Poul Nyrup Rasmussen (foto: Børnesagens Fællesråd)

Ved Børnesagens Fælleråds høring på Christiansborg tirsdag den 24. november blev årets Børnesagspris uddelt til BROEN Danmark. Prisen blev overrakt af Poul Nyrup Rasmussen, protektor for Det sociale Netværk, til Peter Poulsen, der er formand for BROEN Danmark og derudover kontaktperson i BROEN Køge.

”Alle børn og unge har brug for venskaber og brug for at være i positive fællesskaber. De skal møde engagerede voksne ildsjæle, som er gode rollemodeller for dem. De får et frirum. De bliver værdsat. Og de får nogle redskaber, som gør dem aktive – også når de skal vælge uddannelse og finde sig en plads i samfundslivet”, sagde Poul Nyrup Rasmussen i sin tale inden prisoverrækkelsen til BROEN Danmark.

“Det betyder meget for BROEN Danmark at modtage Børnesagsprisen,” siger formand Peter Poulsen. “Det er et kæmpe skulderklap til alle vores frivillige i vores 20 lokalafdelinger og en anerkendelse af det gode samarbejde med de lokale frivillige idræts- og fritidsforeninger og de professionelle fagpersoner i kommunerne. Uden dem kunne BROEN ikke bygge bro hver dag til gavn for udsatte børn og unge til en aktiv fritid.”

Med prisen fulgte Børnesags-skulpturen – et keramisk æg med form som et hjerte af billedhugger Birger Holmgaard – og en check på 20.000 kroner til BROENs indsats med at hjælpe børn og unge fra socialt udsatte familier til at være aktive i lokale fritidsaktiviteter.

BROEN blev stiftet af Hans Søgaard i 2002 i Horsens. Der er aktuelt 20 afdelinger af BROEN over hele landet.

Find mere om prisoverrækkelsen hos Børnesagens Fællesråd

Børnesagspris-Broenhold

Hele BROENs hold ved overrækkelsen sammen med Poul Nyrup Rasmussen (forrest th). Fra venstre: Else Poulsen (BROEN Køge), Henrik Nørgaard (BROEN Danmark), Peter Poulsen (BROEN Danmark og Køge), Lars Nybroe (BROEN Herlev) (foto: Børnesagens Fællesråd)