22/09/2015

Hjælpen gør en forskel

happy children kids group  at swimming pool class  learning to swimVi vil gerne dele en god historie fra BROEN Lolland, hvor en kontaktlærer fortæller om dreng på 14 år, der er blevet hjulpet til en aktiv fritid: ”Siden BROEN Lolland gav XX muligheden for at komme fast i svømmehallen sammen med sine kammerater, har han udviklet sig helt vildt! Fra at være en stille dreng, der sjældent åbnede munden, er XX nu en dejlig, velfungerende dreng, der gerne giver udtryk for sine meninger, og som nu er blevet valgt til formand for elevrådet.”

Vi ved fra undersøgelser, at det kan have en stor betydning for børn at have en aktiv fritid. At deltage i fritidsaktiviteter kan forbedre skolepræstationer, skabe bedre trivsel, styrke venskaber og netværk og være kriminalitetsforebyggende.

Det er en vigtig grund til, at BROEN tilbyder hjælp til udsatte børns aktivitet i fritiden, fordi vi også ved, at udsatte børn er mindre aktive i organiserede fritidsaktiviteter end andre børn. Og derfor er det ekstra dejligt, når vi får historier fra vores frivillige i BROEN, om at hjælpen gør en hel konkret forskel i et barns hverdag.

Historien fra BROEN Lolland er ét af mange eksempler på, at hjælpen fra BROEN kan gøre en vigtig forskel hos de børn, som vi støtter. I 2014 hjalp vi mere 2.500 børn og unge i vores 20 lokalafdelinger.