19/08/2015

Fællesskabspris til BROENs stifter

Hans taler

Hans Søgaard fortæller om BROEN ved konference i Horsens

Om bord på Oslo-færgen blev årets Fællesskabspris onsdag den 19. august uddelt til 10 udvalgte initiativer, der fremmer fællesskaber i hverdagen. En af vinderne var Hans Søgaard, som i 2002 startede det, der førte til oprettelsen af foreningen BROEN i Horsens og senere til 19 søsterafdelinger ud over resten af Danmark.

Til P4 Østjylland fortalte Hans Søgaard om sin reaktion ved at få at vide, at han var én af prismodtagerne: “Når man får en pris, så er det jo et skulderklap. Jeg havde ikke ventet det, men jeg er da stolt.”

I hans mangeårige virke for at hjælpe de mest udsatte børn og unge har det været et mål at åbne døre til fællesskaber: “Det, vi kæmper for, er at de fattige, udsatte og omsorgsvigtede familier kan komme med i fællesskabet, og hvis vi kan hjælpe med, at børn kan få nye fodboldstøvler eller betale et kontingent, der kan lukke dem ind i sportsverdenen, så har vi åbnet en dør til det fællesskab, der er så vigtigt,” siger Hans Søgaard til P4 Østjylland.

Om tildelingen skriver Fællesskabsprisen: “BROEN åbner op for nyt håb, succesoplevelser, en aktiv fritid og et socialt fællesskab – til glæde og udvikling for det enkelte barn og med positiv indvirkning på familien som helhed. Et kendetegn ved det danske fællesskab er ligeværdighed. BROEN er med til at styrke den ligeværdighed. Uden BROEN ville en stor gruppe børn blive sat udenfor fællesskabet.”

Prisen blev modtaget af Peter Poulsen som formand for BROEN Danmark på vegne af Hans.

Find omtale af prisen hos P4 Østjylland

Find omtale af alle 10 vindere af Fællesskabsprisen

DSC_1317 web

Alle vinderne og deltagere i dommerpanelet samlet på Oslofærgen (foto: Fællesskabsprisen)

Fællesskabsprisen 2015 Peter

Peter Poulsen (til venstre) modtager prisen for BROEN (Foto: BROEN Danmark)

DSC_1247 web

Repræsentanterne fra BROEN ved prisuddelingen: Peter Poulsen (formand BROEN Danmark), Henrik Nørgaard (sekretariat BROEN Danmark), Flemming Larsen (BROEN Vejle), Susanne Clausen (BROEN Vejle) og Morten Jensen (BROEN Vejle) (Foto: Fællesskabsprisen)