13/06/2015

Indsats, der virker, behøver ikke være dyrt

Andendagen af Folkemødet på Bornholm bød på flere arrangementer med fokus på, hvad der bedst kan hjælpe socialt udsatte borgere på et tidspunkt i deres liv, hvor det gavner mest muligt.

MandagMorgenFredag satte Huset Mandag Morgen sammen med Mødrehjælpen og Aarhus Kommune fokus på, at “velfærd, der virker, skaber robuste børn”. Aarhus Kommune fortalte om, hvordan man her investerer i og styrer efter at udvikle robuste børn og unge ud fra viden om, at det også er dem, der klarer sig bedst senere i livet. Og Mødrehjælpen kunne fortælle, hvordan organisationen forebygger sociale problemer med partnerskaber, rådgivning og tidlig indsats.

SFIVed et andet arrangement rejste Socialforskningsinstituttet (SFI) debat om, hvad det må koste at hjælpe socialt udsatte. Børn, der er vokset op i økonomiske trængte familier, klarer sig dårligere i voksenlivet på en række områder: De uddanner sig mindre, tjener mindre, de er oftere arbejdsløse og flere af dem får førtidspension end børn fra mere velstillede familier. Det viser en ny rapport fra SFI.

Noget, der effektivt og billigt, giver en hjælpende hånd til børns robusthed, er ved at støtte deres deltagelse i fritidstilbud gennem BROENs lokalafdelinger, som hjælper børnene ud i fællesskaber med andre børn.

Find mere om undersøgelsen fra SFI