12/06/2015

Fællesskaber og investering i social indsats

Torsdag på Folkemødet 2015

Folkemødet er velsignet af den danske sommer. Men i telte og pavilloner er der også masser af spændende arrangementer. Også rigtig mange, der sætter fokus på de mest udsatte mennesker, som risikerer at stå uden for fællesskaberne.

Fællesskabspris

Panelet ved “Sæt pris på Fællesskabet” med ordstyrer Michael Jeppesen til venstre

BROEN har håndplukket i det store program og besøgte på førstedagen bl.a. “Sæt pris på Fællesskabet” om Fællesskabsprisen​, som jo også har en BROEN-kandidat med i finalefeltet. I panelet deltog bl.a. politikeren Mette Frederiksen, der var med til at indstifte prisen i 2014, og lederen af servicevirksomheden ISS, der viser socialt ansvar ved at tage knap så ressourcestærke personer ind.

Investeringisocialindsats

Panelet ved “Investér i social indsats”, arrangeret af Dansk Socialrådgiverforening

Vi overværede også med glæde debatmødet om at investere i social indsats, som er inspireret af Skandia-modellen om prisen for, at mennesker står uden for samfundet – det Skandia kalder Udenforskabets pris. Det handler om at forebygge frem for at reparere og om at bruge pengene i rette tid, mens det kan virke på lang sigt frem for kun på den helt korte bane. BROEN vil gerne gøre endnu mere for at udbrede kendskabet til modellen i de kommuner, vi er aktive i.

Find mere om Skandia-modellen og Udenforskabets Pris