06/02/2015

Unge udsatte bliver rollemodeller

Spartans FB - Omar og Malene

To af de nye unge trænere, Omar Elsayed og Malene Ørsted Liltorp (foto: Thomas Brolyng Steen)

En uddannelse som træner kan bane vejen til succes og brud med tilværelsen som outsider for unge fra udsatte boligområder. Det er tanken bag en særlig træneruddannelse, som Spillerforeningen har været med til at udvikle under navnet Spartans FB som en del af Arena Spartacus.

Spartans logoSpartans er et tilbud om en træneruddannelse til unge i udsatte områder. De unge, der er klar til og har mod på at deltage i uddannelsesforløbet, får tilbud om en træneruddannelse med mening. Via træneruddannelsen vil de unge være med til at løfte Arena Spartacus, fortsætte den personlige udvikling og fungere som lokale rollemodeller for andre unge i de såkaldte ghettoer.

Spillerforeningen er en interesseorganisation for elitefodboldspillere i Danmark og udlandet. Spartans FB er udviklet i et underselskab i Spillerforeningen kaldet ’Player Social Responsibility (PSR)’.

Integrationspris til Spartans på Frederiksberg

Et af projekterne på Frederiksberg har modtaget kommunens integrationspris i 2014. Træneruddannelsen er her et samarbejde mellem fire parter: Frederiksberg Kommune, Frederiksberg Boldklub (FB), Spillerforeningen samt Frederiksberg Forenede Boligselskaber (FFB). De unge deltagere er alle i alderen 15-25 år og repræsenterer 10 forskellige nationaliteter.

BROEN Danmark er også i dialog om et muligt samarbejde med Arena Spartacus.

Find mere om projektet Spartans FB og integrationsprisen

Find mere om Arena Spartacus