29/12/2014

Juleløb trodsede regnen

Løbere-m-broen-bluser

Nogle af de friske løbere i 2412Run-blusen, som blev vist frem rundt om Bygholm Sø.

Det blev et godt 2412Run i Horsens trods regn ind imellem. De mest entusiatiske deltagere var klar allerede kl. 8.45, selvom regnen silede ned og gjorde skovbunden smattet og sølet. Morten Bundgaard, formand for løbeklubben Atletica sendte den første flok af sted kl. 9 med ønsket om et godt løb og en glædelig jul. I løbet af formiddagen klarede det op, og deltagerne strømmede til og nød den flotte tur om Bygholm Sø. For mange er en tradition gennem flere år for hele familien at være med i 2412Run, som løberen Anders Steffensen lagde grunden til i 2007.

Startsted

Trængsel ved startstedet

Der var i år 1121 deltagere, som i alt løb 1258 runder, enkelte tog hele 4 runder (ca. 36 km), nogle børn tog den på cykel eller løbehjul.
Atleticas folk løste logistik-knuden med at varme æbleskiver og gløgg i et forsamlingshus i Serridslev, da sponsoren Bilka havde lukket 24. december, selv om man herfra gerne ville levere det hele opvarmet. Men så tog Atletica-folkene affære og klarede det flot med lån af køkken i et forsamlingshus, så der var lunt at spise og drikke til alle kolde løbere, når de kom tilbage fra turen.

Fra BROEN Horsens siger Jette Madsen om løbet: “Vi er overvældede over den flotte opbakning og de mange positive tilkendegivelser fra deltagerne. Det var en fantastisk oplevelse for os at mærke den velvilje, som mange i Horsens på dagen viste til at hjælpe børn og unge fra udsatte familier til at være aktive i deres fritid. Og med pengene fra juleløbet kan vi hjælpe endnu flere end de ca. 600 børn, vi allerede støtter i hele kommunen.”

Julemand-m-nissepige

Julemanden fik et juleknus af en nissepige

Der blev også givet bidrag til indsamlingsbøssen, som rummede mere end 5.000 kr. ved den endelige optælling. En del valgte også at blive støttemedlemmer af BROEN Horsens for det kommende år.

Det samlede beløb fra 2412Run til BROEN Horsens i 2014 bliver:
Indsamlet i pengebøsse på dagen: kr. 5.449,50
Omgangssponsor Grafisk Forum (3 kr pr omgang og 1258 runder): kr. 3.774,-
Løbssponsor Energiselskabet OK (sponserede også 2412Run i Vojens med samme beløb): kr. 7.500,-
I alt kr. 16.723,50

Om fremtiden for 2412Run siger Morten Bundgaard fra Atletica: “For os var det en afprøvning af, om vi kan magte endnu et løb ud over Horsens Folkeblad Løbet, som vi har arrangeret i mange år, og Beringsstafetten, som vi er fælles med orienteringsklubben om. Mange af vores medlemmer vil alligvel ud at løbe juleaftensdag, så på den måde er det nemt at overtale dem til at løbe om søen. Samarbejdet mellem Atletica og BROEN om løbet fungerede fint, og med erfaringerne fra i år er der helt sikkert basis for at videreføre traditionen med et løb om Bygholm Sø juleaftensdag.”

Flere billeder fra dagen: