02/05/2014

Idræt kan gøre socialt udsatte mere aktive

get2sport10 års målrettet indsats har øget antallet af aktive idrætsudøvere fra socialt udsatte områder i Danmark. Siden 2005 har Danmarks Idrætsforbund (DIF) med projekt Get2Sport hjulpet idrætsforeninger i de mest udsatte boligområder rundt om i landet, og det har været med at øge antallet af aktive i klubber og foreninger. I 2009 var der således 6.601 aktive fra udsatte områder i foreninger under DIF, og det var i 2013 steget til 8.970, en stigning på 35 %.

Get2Sport-fodboldskole-odense.ashx“Det er fantastisk, når man tænker på, at arbejdet virkelig er op ad bakke, og at fodbolden som sådan gik tilbage det forgangne år,” siger udviklingschef Morten Mølholm fra DIF til Morgenavisen Jyllands-Posten den 1. maj 2014. Han siger videre: “Jeg er stolt over det. Stik mod, hvad alle har troet, kan idrætten og det frivillige foreningsliv en masse ting på det her område, der er ekstremt svært at arbejde i. De indbyggere, der kravler opad på statusstigen og får overskud til at hjælpe, flytter straks fra ghettoområdet, og så skal foreningen begynde forfra med tilflyttere, der ofte tilhører de tungeste grupper. Der er en kæmpe gennemstrømning af både aktive og frivillige, og derfor er det bemærkelsesværdigt, at man kan skabe fremgang og tiltrække så mange.”

Get2Sport er et projekt under DIF, som skal hjælpe socialt udsatte og danskere med anden etnisk baggrund. Find mere om Get2Sport