16/04/2014

Samarbejde med Red Barnet Ungdom

RedBarnetUngdomLogoBROEN Danmark vil som led i en nyligt indgået aftale med Red Barnet Ungdom støtte børnene i Red Barnet Ungdoms projekt ”Barnets Ven” med kontingenter til fritidsaktiviteter. BROEN vil tilbyde at dække kontingentudgifter til børn, hvis familier ikke selv har de økonomiske ressourcer til det.

Red Barnet Ungdom og BROEN Danmark har i over et årti arbejdet for bedre vilkår for udsatte børn i Danmark. BROEN Danmark har som formål gennem sine lokalafdelinger at støtte udsatte børn økonomisk, så de har råd til at deltage i fritidsaktiviteter. ’Barnets Ven’ er et projekt, hvor frivillige fra Red Barnet Ungdom mødes med et barn, der gerne vil lave hyggelige, sjove og lærerige aktiviteter sammen med en positiv og imødekommende rollemodel. Barnet og den frivillige udforsker sammen det lokale fritids-, forenings- og kulturliv ca. en gang hver 14 dag.

Samarbejdet er oplagt

Det er oplagt for BROEN Danmark og Red Barnet Ungdom at indlede et samarbejde om projekt Barnets Ven. Med BROEN Danmarks finansiering af bl.a. kontingenter til udsatte børns fritidsaktiviteter har børnene i Barnets Ven nu mulighed for at få støtte til at gå til fritidsaktiviteter, som barnet over for rollemodellen har udtrykt interesse for.

Henrik Dam Kristensen, Socialdemokratiet, transportminister.Om koblingen mellem BROEN Danmark og Barnets Ven siger Henrik Dam Kristensen, medlem af Folketinget, gruppeformand for Socialdemokraterne på Christiansborg og nyvalgt medlem af bestyrelsen for BROEN Danmark: ”For mig som tidligere socialminister er det dejligt at se, at to stærke initiativer her slår kræfterne sammen for at give et tilbud til de mest udsatte børn og unge i Danmark. I stedet for at konkurrere eller ”opfinde” det samme tilbud, ser vi her, hvordan man bygger bro mellem to organisationer, der sammen skaber en endnu bedre løsning, som samtidig er lokalt forankret og bygger på frivilligt engagement. Vi ved også, at der blandt de mange børn, som BROENs lokalafdelinger hjælper, vil være et behov for en Barnets Ven, som Red Barnet Ungdom her tilbyder i nogle af de 20 kommuner i landet, hvor BROEN er til stede i øjeblikket.”

Formanden for Red Barnet Ungdom, Cecilie Hansen mener, at samarbejdet mellem BROEN Danmark og Red Barnet Ungdom er helt naturligt. ”Samarbejdet mellem BROEN Danmark og Red Barnet Ungdoms projekt Barnets Ven er på mange måder et rigtig godt match, fordi de to organisationer kan gøre brug af hinandens lokale netværk og erfaringer. Begge organisationer beskæftiger sig jo med udsatte børns tarv og med BROEN Danmarks hjælp kan Barnets Ven give endnu flere børn gode oplevelser,” siger Cecilie Hansen. Afslutningsvis understreger Cecilie Hansen, at hun håber, at samarbejdet mellem BROEN Danmark og Red Barnet Ungdom kan komme rigtig mange børn til gode i Danmark i mange år fremover.

Mere information

For mere information om Red Barnet Ungdom kan kommunikationskonsulent hos Red Barnet Ungdom, Torben Holm, kontaktes på 51 64 95 25. For yderligere citat kan formanden for Red Barnet Ungdom, Cecilie Hansen, kontaktes på 61 70 60 78.

Red Barnet Ungdom: www.redbarnetungdom.dk