03/03/2014

Lisbeth Zornig kommer til Struer

ZornigDen kendte foredragsholder, debattør og tidligere formand for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen gæster Struer den 8. april, hvor hun holder foredrag i Folkets Hus. Det sker ved et stort anlagt velgørenhedsarrangement, som foreningen Broen-Struer står bag.

Alle de penge, der kommer ind i forbindelse med arrangementet, skal være med at give børn og unge i Struer lige muligheder for at dyrke en fritidsaktivitet.

For Struer Kommune er det gode børneliv en vigtig sag. Kommunen støtter Broen-Struers velgørenhedsarrangement med 5000 kroner.

– Vi har meget fokus på, hvordan vi skaber de bedste vilkår for at få et godt børneliv, uanset hvilke betingelser man vokser op under. Og Broen-Struers arbejde er en vigtig brik i den sammenhæng. Samarbejdet med Broen-Struer falder rigtig godt i tråd med et af kommunens vigtige indsatsområder – inddragelsen af civilsamfundet. Vi har alle et ansvar for, at det gode børneliv er noget, der kendetegner Struer Kommune, siger borgmester Mads Jakobsen.

Broen-Struer samarbejder blandt andet med Struer Kommunes nye fritidsvejleder.

Broen-Struer er en del af Broen-Danmark, som er en frivillig forening, der i dag arbejder i 18 kommuner i landet. Foreningen hjælper udsatte børn og unge til et aktivt fritidsliv blandt andet ved at betale kontingent, sportstøj og transport.

– Vi er meget, meget glade for at Lisbeth Zornig Andersen har takket ja til invitationen. Hun kæmper en utrættelig kamp for, at alle børn skal have et godt børneliv, uanset hvilken baggrund, de kommer fra. Det rammer lige ind i det grundlag Broen-Struer hviler på. Det kan betyde alverden for et barn at komme med i en idrætsforening og ind i et godt fællesskab med andre børn og unge. Er en familie ramt af eksempelvis skilsmisse, arbejdsløshed eller misbrug, kan pengene være så små, at børnene ikke får den mulighed og dermed er i risiko for at glide ud af vigtige sociale sammenhænge, siger formanden for Broen-Struers bestyrelse, Karin Houmann.

I øjeblikket hjælper Broen-Struer 40 børn og unge i Struer Kommune.

Struer Kommune ligger nummer seks på listen over de kommuner, hvor der bor fleste fattige her i landet. Det viste en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i efteråret, som var lavet med afsæt regeringens officielle fattigdomsgrænse. Karin Houmann opfordrer alle til at støtte op om Broen-Struers arbejde – enten ved at købe en billet til foredraget eller støtte arbejdet økonomisk ved at sponsorere et kontingent eller noget sportstøj.

– Der er brug for det. Bare 50 kroner vil gøre gavn, siger hun.

Men samtidig kan borgere i Struer Kommune også støtte ved at være opmærksomme på, om der er børn og unge, der står uden for foreningsfællesskabet, fordi pengene i familien er små.

– Oplever man det, kan man bare henvise til os, så har vi mulighed for at hjælpe. Det her er en fælles sag, understreger Karin Houmann.

Billetter til foredraget med Lisbeth Zornig Andersen koster 150 kroner og kan købes i Folkets Hus.

Lisbeth Zornig Andersen er blandt andet kendt fra DR’s dokumentarfilm “Min barndom i helvede” og bogen “Zornig – vrede er mit mellemnavn”