16/01/2009

3,2 millioner til at udvide BROEN

Den lokale forening, Broen, som hjælper udsatte børn til at dyrke sport i fritiden, har fået 3,2 mill. kr. fra Indenrigs- og Socialministeriet til at oprette tilsvarende foreninger i landets 10 største byer.

Det er helt overvældende, lyder det fra Hans Søgaard, manden der i 2002 tog initiativ til Foreningen Broen, som lige pt. sørger for, at 300 børn dyrker sport. Børn, hvis forældre ikke selv har overskud og økonomi til at få deres børn engagerede i de aktiviteter og fællesskaber, som netop idræt kan tilbyde.

– Pengene skal bruges til at ansætte 2 koordinatorer på fuld tid. En, der skal tage sig af Jylland og Fyn og en til Sjælland, siger Hans Søgaard.

Målet er at få oprettet en forening med samme formål som Broen i landets 10 største byer i løbet af de fire år, pengene strækker til. Derefter skal foreningerne være selvkørende med frivillig arbejdskraft.

Kæmpe ansvar

– Det er et kæmpe arbejde og et kæmpe ansvar. Man går ikke bare lige sådan ud og forvalter flere mill. kr. Jeg skal sørge for, at pengene bliver brugt rigtigt, og at vi når vores mål. Men jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at det vil lykkes. Vi når altid vores mål, lyder det optimistisk fra Hans Søgaard, der også konstaterer, at behovet for Broens hjælp ser ud til at vokse.

Hos Indenrigs- og Socialminister Karen Ellemann (V) er der stor glæde ved at uddele en god portion af satsmidlerne til projektet.

– Det glæder mig, at Foreningen Broen nu får mulighed for at videreføre og udbrede deres arbejde. Projektet kan være med til at give børnene trygge og faste rammer og til at bryde den negative sociale arv, udtaler hun.

(artiklen er skrevet af Mette Graugaard og har været bragt i Horsens Folkeblad)