02/11/2023

Samarbejde fik dreng til at blomstre

BROEN Vejle har modtaget en hilsen fra en mor til en dreng, som BROEN Vejle har støttet til fritidsaktivitet og derefter guidet til et ophold på julemærkehjemmet Fjordmark i Sønderjylland.

Det har haft en stor betydning for både drengen selv og familien, fortæller moren til BROEN Vejle i et brev, som vi har fået lov til at dele.

Modelfoto

Min varmeste anbefaling

“Vi har lært BROEN Vejle og Susanne at kende, da de har været vores klippe til fritidsaktiviteter til mine drenge. En kvinde, der ligeledes har gjort en KÆMPE ændring i vores liv.

Med en søn, der gennem mange år har været igennem svær mobning på hans gamle skole og med anoreksi til følge og et selvværd, der jo mildt sagt har været i bund, har man som mor alle følelser uden på tøjet. Min søn har gået til samtaler med ungeteamet, skolen, anoreksiteamet og ved psykolog med flere.

Først da BROEN Vejle og Susanne anbefalede julemærkehjemmet Fjordmark, skete der det der skulle til. Trods et skoleskift manglede de gyldne sten for at få min søn tilbage til den dreng, vi alle kendte. Jeg troede kun julemærkehjemmet var for overvægtige børn. Men netop fordi BROEN Vejle og Susanne spurgte, om jeg aldrig havde overvejet den vej eller hørt derom før, skete der mirakler. Susanne fik sat i værk og talte med Fjordmark – samt tog os med på tur derned, så vi kunne se det hele.

Vel hjemme igen blev der talt med lægen, samlet kopier af samtaler med de forskellige, og så blev der skrevet en ansøgning og Susanne var behjælpelig med alt derom. Jeg havde aldrig i mit liv forventet, at det var igennem Susanne, jeg ville få min søn til at blomstre igen, sammen med skoleskift og Fjordmark. For det at have troet det kun var overvægtige børn er åbenbart det, de fleste stadig tror! Hvor det tværtimod er børn med sår på sjælen. Susanne og BROEN Vejle var ikke kun med til at skrive ansøgningen dertil. Nej slet ikke endda! Susanne har fulgt det mere til dørs end nogen anden.

Vi er så dybt taknemmelige. BROEN Vejle og Susanne har gjort et KÆMPE arbejde!

Da vi først fik optagelse, kørte Susanne med os derned til diverse møder og lyttede og var med i forløbet op til. Ligeledes havde vi mange telefonsamtaler undervejs.
Min bekymring for om min søn ville afsted, da han mildt sagt troede, jeg blot ville sende ham væk hjemmefra, i hvert fald i starten, endte som en gave og glæde for ham.

Susanne tog alt med oprejst pande. Ligeledes mit chok over økonomien til at sende et barn afsted. Der er godt nok ophold betalt, hvilket er såå fantastisk. Men der skal bruges jo ekstremt meget tøj og flere par sko. Hvilket altså er meget ud af en pension og alene med flere børn.

En dag ringede Susanne: ‘Hør jeg har en overraskelse til jer!’ Og mildt sagt paf blev vi alle, da hun kom herud til os på besøg. Med et hav af tøj til opholdet dernede, som hun havde skaffet for min søn kunne få alt på listen med. Ja, man bliver godt nok uden ord. Hold op det gjorde en kæmpe hjælp. Meget var brugt med i særdeles fin stand, men ligesom der også var noget helt nyt og lige til at pakke med i kufferten ud fra en liste så lang.

Vi var helt uden ord, da Susanne så bad min søn sætte sig ned, og frem trak hun en bærbar computer. Der kunne jeg godt nok ikke holde tårerne tilbage. Hvilket fantastisk menneske! Selv en printer, så papir fremover kan printes herhjemme, og vi ikke måtte alle steder hen for at printe. Susanne gjorde ligeledes, så alle sko han skulle have med blev købt ind. Som min søn så rigtig sagde på vej hjem: ‘Mor, det er altså som om jeg drømmer, at gå med de dyre kasser af sko i hænderne, niv mig lige i armen.’

Dybt rørt over det arbejde og den hjælp vi har fået. Fra at være uvidende, og INGEN andre havde anbefalet julemærkehjem, til at få min søn på ophold og med hjælp både før, under og ja er ikke i tvivl efter. Han vil nemlig gerne starte til boksning når han kommer hjem fra Fjordmark.

Tak BROEN Vejle og Susanne for jeres KÆMPE hjælp og støtte. Tak fordi jeg nu kan se en søn, der er den gamle dreng igen. At have set en dreng i depression og med mobning og anoreksi i bagagen, der nu blomstrer, gør meget. Jeg er så glad for, han nu kan begynde på sin skole, med et glimt i øjnene, som jeg vidste var bag, men ikke kunne finde mere.

Tak fordi du fortalte mig om den forskel et julemærkehjem kunne gøre. Vi har vundet i lotteriet! Tak for støtten Susanne og ikke mindst for at have været der hele vejen. Både i hårde og gode tider.

Jeg er ikke i tvivl om, vi forsat vil holde kontakten og er glad for alt du har gjort. Tak er et fattigt ord, men jeg håber du og resten af bestyrelsen ved, det er ment fra et stort hjerte.
I morgen kommer min søn hjem og skal starte nyt kapitel. Moren har sommerfugle i maven, og ligeledes skal han i gang med skolen fra mandag og en almindelig hverdag, men han er bare glad og med kufferten fyldt af glæde. Skal starte til boksning som ny fritidsinteresse takket være dig kære Susanne.

Tak ja stort TAK skal lyde for at få mørket forvandlet til lys.

Knus til dig og teamet bag BROEN Vejle fra en glad mor og hendes kyllinger”

Vi siger en stor tak til moren for at dele denne historie.