10/08/2022

Aktiv sommer i Skovparken

I begyndelsen af august løb Aktiv Sommer af stablen i Skovparken i Svendborg. Over to dage var cirka 300 børn forbi til sommerferieaktiviteter og introduktion til byens foreningsliv.

Blandt aktiviteterne var basketball, fodbold, dans, skate og kreaklub, og unge frivillige ambassadører hjalp børn og forældre til at deltage i de mange forskellige aktiviteter. I alt var 19 forskellige fritidstilbud repræsenteret, og omkring 40 frivillige hjalp til.

Aktiv Sommer blev arrangeret i et samarbejde mellem Folkekirkens Tværkulturelle Samarbejde (FTS) og Aktive Boligområder i Svendborg med støtte fra BROEN Svendborg.

Målgruppen var familier i udsatte positioner i et af byens almene udsatte boligområder med børn i alderen 5-12 år. Forældrene har ikke-vestlig baggrund, og på grund af forskellige barrierer gør de ikke brug af kommunens eller foreningslivets almindelige ferietilbud.

Målet med sommerferieaktiviteterne var at styrke det lokale netværk og at introducere til foreningaktiviteter og fritidstilbud, der sigter på positive fællesskaber.

Blandt deltagerne var en pige på 10 år med syrisk baggrund, som fik meget ud af være med i Aktiv Sommer:

“Nu ved jeg endelig, hvad jeg skal sige, når min lærer spørger, hvad vi har lavet i ferien. Nogen rejser, men det har vi ikke råd til. Aktiv Sommer var klart det bedste i min sommerferie. Måske skal jeg gå til taekwondo eller skate – jeg ved det ikke helt endnu.”

Find mere om Aktive Boligområder i Svendborg

Billeder fra Aktiv Sommer: