Lav ansøgning

BROEN Mariagerfjord støtter socialt udsatte børn og unge til og med 17 år i hele Mariagerfjord Kommune. BROEN Mariagerfjord er en frivillig forening, der kan tilbyde at betale barnets fritidsaktivitet i form af kontingent og evt. det mest nødvendige udstyr, hvis forældrene af den ene eller anden grund ikke selv kan. Det er muligt at søge til én aktivitet årligt, samt evt. tilhørende sommerlejr inden for en nærmere aftalt beløbsramme. Det er udelukkende BROEN Mariagerfjord, der afgør, hvordan der bevilliges midler.

Ansøgningsskema

Ansøgning - Mariagerfjord

Ansøgning - Mariagerfjord

 • Forælder/værge
 • Barnet
 • Aktivitet
  • Henviser
  Oplysninger på forælder/værge:

  Læs før du ansøger

  Målgruppe og støtteformål

  Målgruppe og støtteformål

  BROEN Mariagerfjord støtter socialt udsatte børn og unge til og med 17 år i hele Mariagerfjord Kommune. BROEN Mariagerfjord er en frivillig forening, der kan tilbyde at betale barnets fritidsaktivitet i form af kontingent og evt. det mest nødvendige udstyr, hvis forældrene af den ene eller anden grund ikke selv kan. Det er muligt at søge til én aktivitet årligt, samt evt. tilhørende sommerlejr inden for en nærmere aftalt beløbsramme. Det er udelukkende BROEN Mariagerfjord, der afgør, hvordan der bevilliges midler.

  Vi bliver typisk kontaktet af skole, SFO, sagsbehandler, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende fagpersonel, der har daglig omgang med børnene og deres familie, og som kender deres forhold. (Enhver kan dog kontakte os, hvis man har kendskab til et barn med behov for hjælp til en fritidsaktivitet. Man kan ikke søge støtte til egen familie.)

  Information til fagpersoner

  Information til fagpersoner

  Ud fra ovenstående beskrivelse kan du hjælpe et barn til at deltage aktivt i en fritidsaktivitet. Du kan formidle kontakten mellem familien og BROEN Mariagerfjord. Før vi kan støtte et barn, skal vi have forældrenes/værgens accept. Forældrene/værgen skal læse og efterfølgende på ansøgningen acceptere samtykkeerklæringen fra BROEN Mariagerfjord.

  Ansøgningsprocedure

  Ansøgningsprocedure:

  • Samtykkeerklæringen gennemgås/udleveres til familien.
  • Alle felter i Ansøgningsskemaet udfyldes før den indsendes.
  • Det er muligt at ansøge samlet for et helt år ved f.eks. fodbold med flere opkrævninger.
  • Det er vigtigt at angive hvem, der har hjulpet med at udfylde ansøgningsskemaet med navn, arbejdsplads, mail og telefonnummer.
  • Det er BROEN Mariagerfjords fulde beslutning, hvordan der bevilliges midler.
  • Alle ansøgninger behandles fortroligt og i henhold til BROEN Mariagerfjords privatlivspolitik.
  • BROEN Mariagerfjord kontakter familien direkte med svar på ansøgningen, hvis ikke andet er ønsket.
  • Der skal hvert år sendes en ny ansøgning til BROEN Mariagerfjord. Hjælp forlænges ikke ud over et år, hvis der ikke sendes en ny ansøgning.

  BROEN Mariagerfjord er en frivillig forening baseret på frivillig arbejdskraft udover ordinært fuldtidsarbejde. Der må derfor påregnes en responstid på op til 2 uger. BROEN Mariagerfjord holder lukket i juli måned.

  Samtykkeerklæring

  Kære forælder/værge,

  BROEN Mariagerfjord er en frivillig forening, der kan tilbyde at betale barnets fritidsaktivitet i form af kontingent og evt. det mest nødvendige udstyr, hvis forældrene af den ene eller anden grund ikke selv kan.

  BROEN Mariagerfjord spørger ikke til omstændigheder i familien, da dette er uvæsentligt for os. Men vi har behov for at få oplyst barnets og forældres navn, adresse og telefonnummer, fødselsdato på barnet samt lidt om, hvad der er behov for vores støtte til. Det er en fagperson med job i Mariagerfjord (lærer, pædagog, sundhedsplejerske, sagsbehandler el.lign.), der er behjælpelig med at formidle kontakten til BROEN Mariagerfjord. Derfor er det nødvendigt at ansøgningsskemaet udfyldes sammen med en fagperson.

  Fagpersoner samt de frivillige medlemmer i BROEN Mariagerfjord har tavshedspligt og må ikke uden forældres tilladelse give oplysninger videre om  barnet. Desuden skal vi kunne give nødvendige oplysninger om barnet til den ønskede fritidsaktivitet/butik, så barnet kan deltage i fritidsaktiviteten og evt. købe udstyr.

  Derfor er der brug for, at forældrene kender og accepterer denne samtykkeerklæring til, at BROEN Mariagerfjord må opbevare og behandle disse personoplysninger, så vi kan være behjælpelige med at formidle støtten.

  Samtykket gælder for den periode, som der er aftalt støtte til barnet fra BROENs side. Ved ansøgning om ny støtte, skal forældrene igen give samtykke.

  Ved at indsende ansøgningsskemaet tilkendegiver du, at du giver tilladelse til, at fagpersonen formidler kontakten mellem BROEN Mariagerfjord og dig som forælder, således at dit barn får mulighed for at deltage i en fritidsaktivitet. Du giver samtidig tilladelse til, at BROEN Mariagerfjords frivillige må kontakte dig, så der kan aftales nærmere omkring det praktiske i forhold til aktiviteten.

  Hvis du har spørgsmål til dette, kan du kontakte BROEN Mariagerfjord på mail: info@broen-mariagerfjord.dk

  Venlig hilsen

  BROEN Mariagerfjord

  Den gode historie

  Charlotte Baere

  Charlotte Baere, projektkoordinator/sundhedskonsulent, Køge Kommune

  “I min hverdag oplever jeg den livsglæde, det giver børn og deres familier at få hjælp fra BROEN. Mange børn får ikke opfyldt deres drøm om at kunne dyrke en fritidsinteresse, fordi deres forældre ikke har plads i budgettet til et foreningsmedlemskab. Her bygger BROEN virkelig bro. Jeg har set de fantastiske ansigtsudtryk, det giver, når ”lillePeter” møder ”frivilligPeter” fra BROEN i den lokale sportsforretning. Inklusion i en aktivitet drevet af frivillige ildsjæle, som ”vil” børnene, rykker virkelig noget hos den enkelte.” (Interview, samarbejdsmøde, Køge 2014)

   

  Poul Nyrup Rasmussen

  Poul Nyrup Rasmussen, protektor for Det Sociale Netværk og tidligere statsminister i Danmark

  “Alle børn og unge har brug for venskaber og brug for at være i positive fællesskaber. De skal møde engagerede voksne ildsjæle, som er gode rollemodeller for dem. De får et frirum. De bliver værdsat. Og de får nogle redskaber, som gør dem aktive – også når de skal vælge uddannelse og finde sig en plads i samfundslivet.” (Overrækkelsen af Børnesagsprisen til BROEN, København 2015)

  Mor til svømmepige

  “Hej Søren! Jeg spurgte Silke i går, hvad hun selv synes hun fik ud af campen. Hun sagde: ‘Jeg fik nogle rigtig gode kammerater, og jeg blev bedre til at svømme, og så er det nogle søde trænere… især Mikkel.’ Da jeg hentede hende på campen sidste år, var det en meget glad pige, der mødte mig, og som havde svømmet, leget og fået nye venner. Jeg er vild med det fællesskab og de dygtige og omsorgsfulde unge trænere, de har i FSK. Mvh Anja” (hilsen til BROEN Halsnæs)

  Jeanette Ottesen

  Jeanette Ottesen, elitesvømmer: “Det har været sindssygt vigtigt for mig at gå til sport. Til at starte med var det ikke engang, fordi jeg glædede mig vildt meget til svømning, men jeg glædede mig vildt meget til at se mine venner og få et fællesskab. Og det fællesskab gjorde i hvert fald i min situation også, at jeg ikke kom til at hænge ud med de forkerte. At BROEN Danmark findes for dem, der ikke har mulighed for at gå til sport ellers, synes jeg er helt genialt.” (i Go’ Morgen Danmark 24. oktober 2020)

  Mor til ridedreng

  “Hans autisme og ADHD falder helt til ro, og jeg har en dreng, der ‘vokser’ for hver uge han er sammen med hesten. Ridningen er med til at styrke hans trivsel og øger hans læring i at skulle fokusere, give signaler og modtage ny viden og rettelser på samme tid. Ting, han er maks udfordret med i sin skole. Uden den ro, som han får igennem sin ridning, vil han ikke kunne overskue at være i skole hver dag.” (hilsen til BROEN Halsnæs)

  Forældre til dreng på 12 år

  “Vi er meget glade for, at BROEN kunne hjælpe, da han ellers ikke kunne fortsætte med aktiviteten :)”

  Lærer til to drenge

  “Kære BROEN! To af mine elever har fået hjælp til at komme i gang med at dyrke kampsport, og det er de rigtig glade for. Det styrker deres indbyrdes venskab, og de er begge to supermotiverede med sporten – jeg er sikker på, det også smitter af på skolen. Det er til stor glæde for dem, og det var ikke kommet i stand uden støtte fra BROEN. Tusind tak for støtten. Hilsen Lærer til to glade drenge”

  Mor til pige

  “Kære BROEN! Jeg vil lige fortælle jer, hvor glade vi er for, at hun har gymnastikplads. Hun har fået en veninde på holdet og elsker gymnastik. Hun er ikke så meget i skole og har ikke noget socialt i klassen. Til gymnastikken er det slet ikke til at se, at hun har de udfordringer hun har, det er fordi hun kan lide det, og der ikke stilles krav hun ikke kan indfri. Med den baggrund så er det derfor vi er så glade og taknemmelige for jeres hjælp. Af hele hjertet tak.” (hilsen til BROEN Lyngby-Taarbæk)

  Emma 14 år

  “Hej Susanne. Det har været helt vildt dejligt, at BROEN Vejle har været klar fra starten af opholdet på julemærkehjemmet til at hjælpe os. Jeg har kunnet træne i Loop Fitness, når vi nu var hjemme så mange dage til påske. Det betyder rigtig meget, at nu, hvor jeg er kommet hjem, var der styr på fitness, jeg kan gå til, min plan er at træne 3 gange i ugen. Jeg har gerne villet cykle i skole for at få den motion med også, og det var helt vildt dejligt, at I så hurtigt sørgede for cykler til os. Jeg er rigtig glad for den hjælp, I har givet mig og håber, mange flere får samme hjælp. Fra jeg tog af sted 17. april og til nu, har jeg tabt 11 kg. Hilsen Emma” (om samarbejde mellem julemærkehjemmet i Hobro og BROEN Vejle)