Lav ansøgning

BROEN Mariagerfjord støtter socialt udsatte børn og unge til og med 17 år i hele Mariagerfjord Kommune. BROEN Mariagerfjord er en frivillig forening, der kan tilbyde at betale barnets fritidsaktivitet i form af kontingent og evt. det mest nødvendige udstyr, hvis forældrene af den ene eller anden grund ikke selv kan. Det er muligt at søge til én aktivitet årligt, samt evt. tilhørende sommerlejr inden for en nærmere aftalt beløbsramme. Det er udelukkende BROEN Mariagerfjord, der afgør, hvordan der bevilliges midler.

Ansøgningsskema

Ansøgning - Mariagerfjord

Ansøgning - Mariagerfjord

 • Forælder/værge
 • Barnet
 • Aktivitet
  • Henviser
  Oplysninger på forælder/værge:

  Læs før du ansøger

  Målgruppe og støtteformål

  Målgruppe og støtteformål

  BROEN Mariagerfjord støtter socialt udsatte børn og unge til og med 17 år i hele Mariagerfjord Kommune. BROEN Mariagerfjord er en frivillig forening, der kan tilbyde at betale barnets fritidsaktivitet i form af kontingent og evt. det mest nødvendige udstyr, hvis forældrene af den ene eller anden grund ikke selv kan. Det er muligt at søge til én aktivitet årligt, samt evt. tilhørende sommerlejr inden for en nærmere aftalt beløbsramme. Det er udelukkende BROEN Mariagerfjord, der afgør, hvordan der bevilliges midler.

  Vi bliver typisk kontaktet af skole, SFO, sagsbehandler, socialrådgiver, sundhedsplejerske eller lignende fagpersonel, der har daglig omgang med børnene og deres familie, og som kender deres forhold. (Enhver kan dog kontakte os, hvis man har kendskab til et barn med behov for hjælp til en fritidsaktivitet. Man kan ikke søge støtte til egen familie.)

  Information til fagpersoner

  Information til fagpersoner

  Ud fra ovenstående beskrivelse kan du hjælpe et barn til at deltage aktivt i en fritidsaktivitet. Du kan formidle kontakten mellem familien og BROEN Mariagerfjord. Før vi kan støtte et barn, skal vi have forældrenes/værgens accept. Forældrene/værgen skal læse og efterfølgende på ansøgningen acceptere samtykkeerklæringen fra BROEN Mariagerfjord.

  Ansøgningsprocedure

  Ansøgningsprocedure:

  • Samtykkeerklæringen gennemgås/udleveres til familien.
  • Alle felter i Ansøgningsskemaet udfyldes før den indsendes.
  • Det er muligt at ansøge samlet for et helt år ved f.eks. fodbold med flere opkrævninger.
  • Det er vigtigt at angive hvem, der har hjulpet med at udfylde ansøgningsskemaet med navn, arbejdsplads, mail og telefonnummer.
  • Det er BROEN Mariagerfjords fulde beslutning, hvordan der bevilliges midler.
  • Alle ansøgninger behandles fortroligt og i henhold til BROEN Mariagerfjords privatlivspolitik.
  • BROEN Mariagerfjord kontakter familien direkte med svar på ansøgningen, hvis ikke andet er ønsket.
  • Der skal hvert år sendes en ny ansøgning til BROEN Mariagerfjord. Hjælp forlænges ikke ud over et år, hvis der ikke sendes en ny ansøgning.

  BROEN Mariagerfjord er en frivillig forening baseret på frivillig arbejdskraft udover ordinært fuldtidsarbejde. Der må derfor påregnes en responstid på op til 2 uger. BROEN Mariagerfjord holder lukket i juli måned.

  Samtykkeerklæring

  Kære forælder/værge,

  BROEN Mariagerfjord er en frivillig forening, der kan tilbyde at betale barnets fritidsaktivitet i form af kontingent og evt. det mest nødvendige udstyr, hvis forældrene af den ene eller anden grund ikke selv kan.

  BROEN Mariagerfjord spørger ikke til omstændigheder i familien, da dette er uvæsentligt for os. Men vi har behov for at få oplyst barnets og forældres navn, adresse og telefonnummer, fødselsdato på barnet samt lidt om, hvad der er behov for vores støtte til. Det er en fagperson med job i Mariagerfjord (lærer, pædagog, sundhedsplejerske, sagsbehandler el.lign.), der er behjælpelig med at formidle kontakten til BROEN Mariagerfjord. Derfor er det nødvendigt at ansøgningsskemaet udfyldes sammen med en fagperson.

  Fagpersoner samt de frivillige medlemmer i BROEN Mariagerfjord har tavshedspligt og må ikke uden forældres tilladelse give oplysninger videre om  barnet. Desuden skal vi kunne give nødvendige oplysninger om barnet til den ønskede fritidsaktivitet/butik, så barnet kan deltage i fritidsaktiviteten og evt. købe udstyr.

  Derfor er der brug for, at forældrene kender og accepterer denne samtykkeerklæring til, at BROEN Mariagerfjord må opbevare og behandle disse personoplysninger, så vi kan være behjælpelige med at formidle støtten.

  Samtykket gælder for den periode, som der er aftalt støtte til barnet fra BROENs side. Ved ansøgning om ny støtte, skal forældrene igen give samtykke.

  Ved at indsende ansøgningsskemaet tilkendegiver du, at du giver tilladelse til, at fagpersonen formidler kontakten mellem BROEN Mariagerfjord og dig som forælder, således at dit barn får mulighed for at deltage i en fritidsaktivitet. Du giver samtidig tilladelse til, at BROEN Mariagerfjords frivillige må kontakte dig, så der kan aftales nærmere omkring det praktiske i forhold til aktiviteten.

  Hvis du har spørgsmål til dette, kan du kontakte BROEN Mariagerfjord på mail: info@broen-mariagerfjord.dk

  Venlig hilsen

  BROEN Mariagerfjord

  Den gode historie

  Mor til to piger

  “Mine to piger, Maria og Laura, er meget glade for at gå til spejder. Det er ikke blot en sund fritidsinteresse ude i det fri. Spejderne giver dem en masse oplevelser, som både styrker deres selvtillid og sociale kompetencer. De mødes en gang om ugen med deres respektive grene, og udover det deltager de i en del arrangementer, ture og overnatninger hele året rundt. Højdepunktet i spejderlivet er sommerlejr, og det har begge piger efterhånden prøvet nogle gange. De er ‘vokset’ meget hver gang, de har været afsted. Jeg er meget glad for, at de har fundet den interesse, og jeg er stolt over at se dem tage udfordringer og udvikle sig igennem spejderlivet. Samtidig er jeg så glad og taknemmelig for, at sådan en organisation som BROEN er med til at gøre, at det overhovedet kan lade sig gøre at sende pigerne afsted. Uden den økonomiske hjælp ville det være svært at støtte op omkring deltagelse i alle de fantastiske tiltag, spejderforeningen udarbejder og tilbyder.” (hilsen til BROEN Halsnæs)

  Mor til dreng på 12 år

  “William på 12 år går i 5. klasse på en lokal skole. Han har diagnosen ADHD, som gør, at han har uro og koncentrationsbesvær, indlæring er svær, og det sociale er til tider en udfordring. Han har brug for struktur og faste regler. William elsker fodbold og har gået til det nu i fire år . Det kan kun lade sig gøre, da han får medicin med god virkning og har en træner, som forstår ham og kan støtte og hjælpe de rigtige steder. Fodbolden betyder rigtig meget for ham også socialt. Vi har ikke rigtig haft økonomi til det ekstra, eller f.eks. en ferie, og han har måttet vente på ‘tiden til ham’ pga. hans mindre søskende. Jeg er så glad for, at I har kunnet hjælpe med, at han har kunnet få den oplevelse.” (hilsen til BROEN Haderslev, mor er 38 år og har senhjerneskade efter blodprop, er på pension)

  Amanda 16 år

  “Jeg er rigtig glad for, at jeg nu kan bruge min krop og være sammen med mine venner.” (om støtte til fitness fra BROEN Randers)

  Emma 14 år

  “Hej Susanne. Det har været helt vildt dejligt, at BROEN Vejle har været klar fra starten af opholdet på julemærkehjemmet til at hjælpe os. Jeg har kunnet træne i Loop Fitness, når vi nu var hjemme så mange dage til påske. Det betyder rigtig meget, at nu, hvor jeg er kommet hjem, var der styr på fitness, jeg kan gå til, min plan er at træne 3 gange i ugen. Jeg har gerne villet cykle i skole for at få den motion med også, og det var helt vildt dejligt, at I så hurtigt sørgede for cykler til os. Jeg er rigtig glad for den hjælp, I har givet mig og håber, mange flere får samme hjælp. Fra jeg tog af sted 17. april og til nu, har jeg tabt 11 kg. Hilsen Emma” (om samarbejde mellem julemærkehjemmet i Hobro og BROEN Vejle)

  Mor til Lucas på 6 år

  “Han glæder sig helt vildt og har allerede spurgt flere gange om, hvornår det er mandag, og han skal til fodbold igen.” (om støtte fra BROEN Horsens)

  Mor til ridepige

  “Kære Lars! Jeg vil fortælle, at min datter stadig er på Herlev Rideskole. Hun stortrives, og alt går bare godt. Hun er ved at få opbygget selvtilliden og har fået langt mere tro på sig selv. Hun er blevet passer på en hest, som hun elsker højt. Hun har nu arbejde i sigte, og er sat under oplæring til fodring af hestene og kan tjene lidt selv. Hun er blomstret meget, og hun er næsten på rideskolen hver dag. Hendes store drøm er at få part på en hest, og denne drøm er kommet tættere på, fordi hun selv vil kunne være med til at betale for det. Jeg vil sige tak for, at du har givet hende muligheden for at komme på rideskolen, det har haft en kæmpe betydning. Vi er gået fra at have et barn, som hver dag kom hjem fra skole og bare lå/sad på sit værelse, ingen venner havde og intet socialt. Til nu at have et barn, som virkelig stortrives, har fået venner og elsker at komme på rideskolen. Tusind tak til dig og BROEN Herlev.”

  Pige

  “Det er den fedeste sport, jeg nogensinde har prøvet, og jeg er så glad for at gå til ridning. Det giver mig mere selvtillid, og jeg føler, at jeg bedre kan være mig selv. Det er noget jeg ser frem til hver uge og noget af det bedste i mit liv. Tak for jeres støtte!” (hilsen til BROEN Guldborgsund)

  Charlotte Baere

  Charlotte Baere, projektkoordinator/sundhedskonsulent, Køge Kommune

  “I min hverdag oplever jeg den livsglæde, det giver børn og deres familier at få hjælp fra BROEN. Mange børn får ikke opfyldt deres drøm om at kunne dyrke en fritidsinteresse, fordi deres forældre ikke har plads i budgettet til et foreningsmedlemskab. Her bygger BROEN virkelig bro. Jeg har set de fantastiske ansigtsudtryk, det giver, når ”lillePeter” møder ”frivilligPeter” fra BROEN i den lokale sportsforretning. Inklusion i en aktivitet drevet af frivillige ildsjæle, som ”vil” børnene, rykker virkelig noget hos den enkelte.” (Interview, samarbejdsmøde, Køge 2014)

   

  Lisbeth Zornig Andersen

  Lisbeth Zornig Andersen, økonom, forfatter, tidligere protektor for BROEN Danmark

  “Når vi ved, hvor vigtigt det er at gå til noget, så er det organisationer som BROEN, der er afgørende for, at vi får sået dét frø, som gør, at børnene får en anden livsbane. Derfor kan det være helt afgørende for et barns skæbne, at det stifter bekendtskab med BROEN.” (Støttearrangement for BROEN Struer, Struer 2014)