03/05/2023

Udsatte børns fritidshjælp på Lolland er presset

BROEN Lolland er presset. Ikke så meget af de mange ansøgninger, der skal behandles for at hjælpe socialt udsatte børn til en aktiv fritid. Men mere af manglen på frivillige til at løfte opgaven, og med udgangen af året stopper samarbejdsprojektet med DGI Storstrømmen om brobygning for udsatte børn.

Det skriver avisen Folketidende den 12. april 2023. Vi bringer her et uddrag:

“Bente Kruse er formand for BROEN Lolland, der hjælper udsatte børn ind i foreningslivet, og i 2022 har hele 508 børn fået hjælp. Og det er rekord. 33 kommuner er med i BROEN Danmark, og Lolland er kun overgået af Horsens og Vejle i aktivitetsniveau. Så på mange måder er Bente Kruse egentlig meget godt tilfreds.

– Det er lykkedes os at hjælpe alle de børnefamilier, som vi er blevet gjort bekendt med har et behov – og faktisk kunne vi økonomisk også klare et par stykker mere end det. Men desværre er udfordringen ikke økonomisk. Den er mandskabsmæssig, for vi er simpelthen ikke frivillige nok til at holde aktivitetsniveauet, siger formanden, der i ti år har kæmpet for foreningens mission på Lolland. Men hun ved at blive lidt træt, og vil gerne gå af som formand i 2024. Men hun mangler en kasserer, og for kort tid siden meddelte to nye lovende aktive, at de stopper, fordi de ikke har tid.”

Find mere i Folketidende 12. april 2023: https://folketidende.dk/ugeavisen-lolland/hjaelp-til-fritid-er-presset