03/11/2022

Med hjælp blev der plads til Daniel

Med hjælp fra brobyggeren Trine går Daniel på 8 år nu til Jump4Fun hver torsdag sammen med sin far. Sammen har far og søn fået et frirum i en trængt hverdag.

Daniel til Jump4Fun

Daniel er meget glad for sin nye fritidsaktivitet (Foto: Jan Knudsen, Folketidende)

Historien om Daniel er et af de gode eksempler på, hvordan projektet “Brobygning til foreningsdeltagelse” hjælper børn til en aktivitet i fritiden i Lolland Kommune. Daniel har en storebror og en lillesøster, som begge har vanskeligheder, der kræver forældrenes opmærksomhed. Samtidig er familiens økonomi presset.

Derfor har der ikke været ret meget overskud til Daniel. Som forholdsvis ny familie i området har det også været svært at finde en passende fritidsaktivitet til ham.

Men med hjælp fra brobygger Trine Havlykke er det lykkedes at få Daniel i gang med idræt i den lokale hal på holdet Jump4Fun. Det er tilbud, som DGI står for sammen med den lokale idrætsforening. Nu træner Daniel hver torsdag sammen med sin far.

Faren Asger Hegelund fortæller til Folketidende, hvordan det er blevet et lyspunkt i drengens hverdag:

“Han glæder sig til at komme herud. Når vi når tirsdag morgen eller eftermiddag, begynder han at sige at på torsdag skal vi afsted til ‘Jump4fun’ og spørger, hvem der skal køre ham. Han pakker også selv tasken om morgenen, uden at nogen har husket ham på, at han skal afsted om eftermiddagen,” siger Asger Hegelund til Folketidende.

Brobygning til foreningsdeltagelse er et samarbejde mellem flere lokale aktører, bla. Lolland Kommune, DGI Storstrømmen og BROEN Lolland.

Find hele artiklen hos Folketidende den 30. oktober 2022