13/12/2022

10 år for udsatte børns fritid

Siden 2012 har BROEN Køge hjulpet flere hundrede socialt udsatte børn og unge til en aktiv fritid i lokale idræts- og fritidsforeninger i hele kommunen. Derfor kunne foreningen i december 2022 markere sin 10 års fødselsdag.

Det skete den 8. december ved et arrangement i Køge Idrætspark for lokale samarbejdspartnere. Boldklubben HB Køge var vært ved en reception, hvor bl.a. borgmester Marie Stærke og folketingsmedlem fra Køge-området Jacob Mark deltog. Som ved tidligere markeringer af årsdagen havde en lokal bager doneret både lagkage og kagemand til gæsterne.

BROEN Køge har siden starten haft et godt samarbejde med Køge Kommune og det lokale erhvervsliv. Det valgte borgmester Marie Stærke også at fremhæve som eksemplarisk i sin tale til BROEN Køge, som er citeret i Dagbladet den 9. december:

Marie Stærke

Borgmester Marie Stærke ved sin tale (Foto: BROEN Danmark)

“BROEN er endnu en juvel i den skattekiste af ting, som Køge kan, når vi står sammen. Siden 2012 har I med frivillige kræfter hjulpet et utal af børn og unge til et aktivt fritidsliv. Bare i år har I hjulpet 151 med udgifter til udstyr. Og I har formidlet 94 fritidspas. For det enkelte barn og den enkelte familie har det en kæmpe betydning, sagde Marie Stærk blandt andet.”

Hun henviste også til den aktuelle økonomiske krise med inflation og stigende energipriser, som kun gør behovet for BROENs indsats endnu større.

Noget lignende kom Jacob Mark ind på i sin tale, hvor han bl.a. understregede, at politikere på tværs af partiskel er enige om, at der ikke er nogen børn, som fortjener at vokse op uden at være en del af et stærkt fællesskab:

“Og det er der stadig desværre alt for mange børn, der gør. Det at vokse op i fattigdom er lidt ligesom at få brændemærke. Det ved vi fra forskningen.

Jacob Mark

Jacob Mark holdt tale til BROEN Køge i en pause fra fra de igangværende regeringsforhandlinger (Foto: BROEN Danmark)

Hvis man vokser op i fattigdom, uden at få et netværk og være en del af et fællesskab, påvirker det barnets muligheder resten af livet,” sagde Jacob Mark ifølge Dagbladet.

Find mere om BROEN Køges jubilæum i Dagbladet den 9. december 2022