20/08/2020

Ny pris givet til lokal ildsjæl

Prisen Årets Vestjyde er blevet uddelt for første gang, og modtageren er Marianne Frost fra Humlum. Hun modtager prisen for sin store indsats for børns aktive fritidsliv.

Marianne Frost - Årets Vestjyde 2020

Marianne Frost modtog prisen som Årets Vestjyde (foto: BROEN Struer)

Prisen blev overrakt fredag den 14. august på havnen i Struer ved siden af skulpturen Vestjyden, som kunstneren Henrik Busk Andersen skænkede til Struer Kommune i 2019. Som symbol på prisen modtog Marianne Frost en miniature af skulpturen.

Marianne Frost er lærer på Limfjordsskolen og desuden fodboldtræner og aktiv i den lokale idrætsforening i Humlum. Prisen blev overrakt af Karin Houmann, der er formand for BROEN Struer, og hun beskrev prismodtageren som en ildsjæl med øje for børnenes ressourcer, og hvad børnene kan frem for at finde svagheder hos dem.

“Hun ser kvaliteten af breddeidræt og arbejder for, at alle børn kan inkluderes. Dertil er hun altid med i forreste række, når der skal tilføres nye spændende ting,” sagde Karin Houmann i talen til Marianne Frost.

En anerkendelse til rollemodeller for udsatte børn

Vestjydenprisen skal være en anerkendelse til en person, der gør et ekstraordinært arbejde for udsatte børn i Struer Kommune.

Bag prisen står BROEN Struer, Hjerm Kunstgalleri og Henrik Busk Andersen. Siden indvielsen af skulpturen Vestjyden på havnen er der blevet solgt miniatureskulpturer til fordel for BROENs lokale indsats for udsatte børn og unges fritidsaktiviteter. Nu udvider de tre parter initiativet med uddelingen af ‘Årets Vestjyde’.

Om tanken med prisen fortæller Karin Houmann fra BROEN Struer:

“Det er vigtigt at fremhæve, når et individ gør en særlig indsats for at skabe en bedre tilværelse for udsatte børn og unge. Vi ved, at det har en stor betydning, når udsatte børn kan indgå på lige fod med andre unge og ikke føle sig uden for fællesskabet. Det er kendetegnet for den person, der i år, som den første nogensinde, modtager Vestjyden-prisen, at vedkommende evner at inddrage og motivere børn, der har behov for netop det.”

Find mere om uddelingen i Dagbladet Holstebro-Struer den 17. august 2020