25/03/2022

Cykler og løber for BROENs børn

To motionsildsjæle fra Struer, Kenneth Ørum og Karsten Clemmensen – lokalt bedre kendt som Kongen & Den Hvide Kenyaner – kaster sig nu igen ud i en ambitiøs motionsindsats. Også denne gang er der et velgørende formål involveret, nemlig at samle penge ind til BROEN Struer og den lokale indsats for socialt udsatte børns aktive fritid.

Tour de Ærø 2022 personer

Trioen til “Tour de Ærø 2022” – fra venstre: Karsten Clemmensen (“Kongen”), sønnen Mikkel og Kenneth Ørum (“Den Hvide Kenyaner”) (Foto: Karsten Clemmensen/BROEN Struer)

570 km på to hjul og 66 km på to ben

Det er et heftigt program, som venter duoen, der denne gang er udvidet til en trio.

Fredag den 8. april er der afgang for Kenneth og Karsten samt Karstens søn Mikkel fra Humlum uden for Struer for at cykle 285 km til Ærø. Lørdag den 9. april deltager de så i ultraløbet Route 66, som består i at løbe øen rundt to gange, i alt 66 km løb. Søndag den 10. april går den så de 285 km hjemover på cyklerne for at nå målstregen i Humlum ca. kl. 21.

“Vi har i år valgt, at tage ‘Kronprinsen’ med, min søn Mikkel som lige er blevet 15 år. Han har vist sig at være en hurtig og stærk dreng. Vi regner med, at han cykler sammenlagt 200 til 250 km og løber den ene runde dernede, så det bliver 33 km. En hård kost, men vi tænker, at han godt kan klare det,” fortæller den stolte far, Karsten Clemmensen, til Struer Nyheder.

Mikkel på 15 år, som skal agere hare for de to erfarne cyklister og løbere, går selv på en specialskole for børn og unge med særlige behov. Han har de seneste par år vist et stort talent for at løbe langt og hurtigt, og hans far har delt flittigt ud af sin erfaring til sønnen.

Samler ind til BROEN Struer

Baggrunden for hele udfordringen, er at samle penge ind til et godt formål, fortæller Karsten Clemmensen til Struer Nyheder:

“Vi har valgt, at indgå et samarbejde med BROEN Struer, som vi før har samarbejdet med. BROEN støtter op omkring unge og sport, det falder helt i tråd med det som vi gerne vil. Samtidig vil BROEN Struer gerne gøre en ekstra indsats for de ukrainske børn som lige nu kommer til Struer kommune, og det vil vi rigtig gerne være med til,” slår Karsten Clemmensen fast.

“Vi løber og cykler i skrigende gul med BROENs logo på, så vi nemt kan ses, og det skal ingen hemmelighed være, at Kongen & Den Hvide Kenyaner frygter de 66 km løb, da vi aldrig har løbet så langt, og dette er rigtigt langt,” forklarer han.

Og det bliver den sidste gang de gennemfører sådan en voldsom tur.

“Min krop kan simpelthen ikke holde til det mere,” fortæller en ærlig Karsten Clemmensen til journalisten fra Struer Nyheder.

Indsamlingen via MobilePay til 348345 går direkte til BROEN Struer, som vil have specielt fokus på socialt udsatte børn med særlige behov og på den kommende indsats for ukrainske flygtningebørn.

Vi ønsker jer rigtig god vind på cyklerne og løbeturen! Af tak for jeres flotte initiativ!

Find hele artiklen hos Struer Nyheder