26/01/2023

BROEN hylder ildsjæl

Kirsten Sønderskov

Kirsten Sønderskov ved tildelingen af prisen som BROENs Ildsjæl 2022 (Foto: BROEN Struer)

BROEN Struer har tildelt Kirsten Sønderskov prisen som BROENs ildsjæl i 2022. Tildelingen foregik ved et arrangement i august 2022.

Det var anden gang BROEN Struer uddeler prisen til en ildsjæl, som arbejder utrætteligt for, at udsatte børn og unge i Struer Kommune også kan være med i et aktivt foreningsliv. Prisuddelingen sker i tæt samarbejde med Hjerm Kunstgalleri, kunstner Henrik Busk Andersen og Struer Kommune.

Kirsten Sønderskov fra FDF Struer fik overrakt en miniudgave af skulpturen ”Vestjyden”, som har en helt særlig historie. Uddelingen skete ved havnefronten, hvor Vestjyden står. Skulpturen har kunstner Henrik Busk Andersen doneret til Struer Kommune.

“Henrik Busk Andersen ville gerne vise, at kunst også kan være velgørenhed. Derfor spurgte han Hjerm Kunstgalleri, om vi ville være med til at arbejde med et non-profit projekt med salg af en miniudgave af ”Vestjyden”. Busk kontaktede også Struer Kommune. Sammen foreslog vi BROEN Struer som modtager af pengene. Firkløverets samarbejde har over en treårig periode bidraget med over 200.000 kr. til BROENs lokale arbejde,” fortalte ejer af Hjerm Kunstgalleri, Flemming Trelborg.

Miniatureudgaven af Vestjyden (Foto: BROEN Struer)

Pengene går ubeskåret til at opfylde BROENs formål om at støtte udsatte børn og unge, så de har mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter. BROEN betaler blandt andet kontingenter og udstyr.

“Kirsten Sønderskov gør en stor forskel for, at netop den gruppe børn får sendt ansøgninger til BROEN, så børnene kan deltage et foreningsfællesskab på lige fod med alle andre børn. De får mulighed for at få det samme udstyr, som andre børn og komme med på lejre,” sagde formand for BROEN Struer, Karin Houmann i forbindelse med overrækkelsen af prisen og en miniatureudgave af Vestjyden.

Find mere hos Ugeavisen Struer den 29. august 2022