30/06/2023

Samarbejde om ferieaktiviteter giver pote

Skjold Birkerød Fodboldcamp 2023

Fra sommercamp 2023 hos IF Skjold Birkerød Fodbold (Foto: Skjold Birkerød Fodbold)

Lige nu er masser af børn i gang med idrætsskoler, spejderlejre, fisketure og andre gode sommeraktiviteter rundt i Rudersdal Kommune.

Mange deltager med støtte fra BROEN Rudersdal, som hjælper socialt udsatte børn og unge til en aktiv sommer i samarbejde med Rudersdal Kommune og de lokale idræts- og fritidsforeninger. Som for eksempel Skjold Birkerød Fodbold, der netop har afholdt fodboldcamp.

Samarbejdet mellem Rudersdal Kommune og BROEN Rudersdal sikrer, at børnene bliver tilmeldt til sommeraktiviteten i god tid, før idrætsskolerne og andre sommerferieaktiviteter bliver så overfyldte, at der ikke længere er plads til børn fra udsatte familier. Netop i de økonomisk trængte familier tages beslutningen om eventuel deltagelse i en aktivitet i sommerferien meget sent eller slet ikke, så barnet ender med at have en alt for stille og ensom ferie uden samvær med vennerne.

For de fleste børns vedkommende sker ferieaktiviteten i forlængelse af den fritidsaktivitet, som barnet går til i forvejen. Men i en del tilfælde er det første gang, at barnet prøver aktiviteten gennem en sommerferiecamp, og så kan BROEN være klar til at hjælpe barnet i gang med en fast aktivitet efter ferien, hvis økonomien i familien ikke tillader det.

BROEN Rudersdal kan også hente midler fra BROEN Danmarks pulje til til ferieaktiviteter, som formidles gennem en af BROENs lokalforeninger.