06/07/2023

Stærkt samarbejde om sommercamp giver glæde i ferien

Gruppefoto fra Fuld Fart Sommercamp 2023 (Foto: RgF) – klik for stort billede

RgF – Randers Gymnastiske Forening – har i samarbejde med BROEN Randers arrangeret sommerlejren “Fuld Fart Sommercamp” for 30 deltagere, der foregår over tre dage, mest i RgfFs hal på Østre Boulevard i Randers.

Sommerlejren eller sommercampen, som den kaldes, er blevet besøgt af Amtsavisen, der både har talt med en arrangør fra RgF og et af de deltagende børn og en forælder til barnet.

En af lederne, Lars Søndergaard, fortæller, at sommercampen for RgF er en måde at vise børn, der ellers ikke er aktive i foreninger, hvor mange ting man egentlig kan lave i sin fritid:

“Campen er for børn, vi ellers ikke ser i foreningslivet,” fortæller Lars Søndergaard, der også oplever, hvordan leg og bevægelse nedbryder barrierer, som ellers kan være svære at overskride for børn i andre sammenhænge i hverdagen.

Han står sammen med seks andre instruktører fra RgF for programmet og glæder sig over den store interesse. Fem af byens skoler har tilbudt deres elever i alderen syv til 12 år at være med, og planen var, at der skulle være 20 deltagere. Men der er tæt på 30, og endnu flere ville gerne have haft en plads.

En idrætsforening som RgF oplever ind imellem, at der er børn, som hverken er aktive i fritiden eller kender til mulighederne af forskellige grunde. De fleste børn “går til” noget i en forening. Sport, spejder, dans, musik eller andre aktiviteter, som er en del af fritiden. Men nogle børn kender ikke til den form for samvær og interessefællesskab med jævnaldrende. Måske kender de slet ikke til mulighederne, eller også har deres forældre ikke råd til og/eller mulighed for at støtte barnet i at være aktiv i en forening.

Hjem fra julemærkehjem og klar til gymnastik

Blandt de 30 børn er Laura, som netop er kommet hjem fra et ophold på julemærkehjemmet i Hobro. Hun deltager i campen og er allerede tilmeldt springgymnastik to gange om ugen efter sommerferien med støtte fra BROEN Randers.

Om betydningen af støtten siger moren til Laura, Louise Nielsen:

“Uden støtte fra BROEN havde det ikke været muligt. Jeg er enlig mor og det gør en stor forskel, at vi får den hjælp, for ellers ville Laura ikke have kunnet gå til noget,” forklarer Louise Nielsen til Amtsavisen.

Find hele artiklen om “Fuld Fart Sommercamp” hos Amtsavisen den 6. juli 2023

Find mere om RgF

Find mere om julemærkehjemmet i Hobro