12/04/2022

Indsats for børn gennem 10 år

BROEN Nyborg har i 2022 eksisteret i 10 år og hjulpet hundredevis af børn og unge fra socialt udsatte familier til en aktiv fritid i det lokale foreningsliv.

BROEN Nyborgs tre ankerkvinder – fra venstre: Jane Have Andersen, Tove Klint og Anni Johnstadt-Møller (Foto: Louise Holmgaard Nielsen, Lokalavisen Nyborg)

Det har Lokalavisen Nyborg valgt at hylde med en artikel om de nuværende tre aktive BROEN-kvinder, hvoraf de to har været med fra starten.

Til Lokalavisen fortæller Jane Have Andersen, som idékvinden til BROEN Nyborg hedder, hvordan hun opdagede, hvad BROEN var for en størrelse i 2012:

“Hun havde læst en artikel om foreningen Broen i Fyns Stiftstidende, og de skulle til at starte op i Svendborg. Derfor tænkte hun, at det skulle de også have i Nyborg. ‘Men det, at man får en idé, kan ikke bære det igennem, med mindre man får nogle med, som har nogle kompetencer,’ fortæller hun.”

Fra idé til handling var der ikke så langt, som BROEN Nyborg blev altså en realitet i 2012. Igennem de seneste 10 år er det blevet til en håndsrækning til 387 børn, som har fået deres ønske om at starte til for eksempel fodbold, håndbold, karate, ridning, musik eller en helt syvende aktivitet opfyldt.

I dag består BROEN Nyborg udover formand Jane Have Andersen af Tove Klint, der også var med til at stifte foreningen, samt Anni Johnstadt-Møller.

Find hele artiklen i Lokalavisen Nyborg den 3o. marts 2022 (s. 8)